Avocatul firmei Flagas SRL, cea care deține stația GPL care a provocat exploziile de la Crevedia, a mers astăzi la primăria din localitate pentru a discuta cu oamenii păgubiți. Prezentă a fost și senatoarea Diana Șoșoacă, care a avut un schimb de replici atât cu primarul, Florin Petre, cât și cu avocatul, chiar în biroul edilului.

Primaria CrevediaFoto: Hotnews / David Bularca

În îmbulzeala creată în biroul primarului, în care erau zeci de persoane - jurnaliști, localnici - și-a făcut apariția și Diana Șoșoacă, care a spus că oamenii păgubiți trebuie să se consulte cu avocații înainte de a semna orice propunere venită din partea administratorilor Flagas SRL.

Primarul i-a spus Dianei Șoșoacă să îl lase pe reprezentatul firmei să vorbească, moment în care senatoarea a reacționat:

„La mine nu ridicați vocea. Vă garantez că dacă vă ridic eu vocea ieșiți afară”, a spus Șoșoacă.

(Momentul, la minutul 3:00)

Prezența Dianei Șoșoacă nu a fost apreciată de toți localnicii, la un moment dat unul dintre aceștia cerându-i acesteia să îi lase pe ei să vorbească.

„Lăsați-ne să discutăm cu omul ăsta! Să vină să facă casele la oameni! Lăsați-ne să vorbim noi, nu dumneavoastră”, i-a spus un localnic senatoarei.

„Vedeți ce este aici? E frumos așa, în biroul primarului? (...) Nu sunt emotiv, că nu am de ce”, a spus primarul jurnaliștilor.

Firma Flagas, care este deținută de fiul primarului din Caracal, și-a exprimat zilele trecute „intenția” de a suporta costul reparațiilor la imobilele afectate de exploziile produse în 26 august. Documentul, asumat de către cei doi administratori ai firmei, a fost postat pe Facebook de Primăria Crevedia.

Astăzi, la sediul primăriei din Crevedia a ajuns doar avocatul firmei, fără cei doi asociați,. Întrebat despre suma pe care este dispusă firma să o plătească drept despăgubiri, a spus: „Cât trebuie, atât va fi alocat”.

Acționarii Flagas SRL sunt Ionuţ Daniel Doldurea, fiul primarului PSD din Caracal (51%), și Cosmin Ionuţ Stângă (49%).

La trei zile de la explozii, reprezentanţii societăţii Flagas SRL au transmis un comunicat în care spuneau că sunt „preocupaţi în aceste zile de situaţia victimelor şi a tuturor persoanelor care au avut şi au de suferit în orice mod din pricina acestui accident”: „Încercaţi de nespusă mâhnire, înţelegem devastaţi încercarea extremă prin care trec atât de multe familii şi sperăm să nu fim descalificaţi în străduinţa asumată de a o alina”.

Exploziile devastatoare de la Crevedia au scos la iveală un șir întreg de nereguli - stația GPL care aparținea fiului primarului PSD din Caracal era închisă doar în acte. Stația GPL din Crevedia fusese amendată de mai multe ori de Inspectoratul pentru Situații de Urgență și închisă încă din septembrie 2020, dar, cu toate acestea, continua să funcționeze, iar o anchetă a Parchetului vizează inclusiv stabilirea rolului instituțiilor care ar fi trebuit să facă controale și să se asigure că depozitul GPL nu continuă să funcționeze.