Ambasadorul Statului Israel în România, Reuven Azar, a luat legătura cu secretarul de stat Raed Arafat şi i-a transmis ca autorităţile din ţara sa sunt gata să ofere sprijin în tratarea şi recuperarea marilor arşi, reiese dintr-un comunicat transmis de ambasadă.

Spitalul Floreasca dupa explozia de la CrevediaFoto: Inquam Photos - Sabin Cirstoveanu

„Domnul ambasador a luat legătura cu domnul secretar de stat Raed Arafat şi i-a adus la cunoştinţă că autorităţile din Israel sunt gata să ofere sprijin. Domnul Arafat i-a mulţumit pentru demers şi l-a informat pe domnul ambasador că răniţii sunt pe cale să fie transportaţi către spitale din afara ţării, dar, în cazul în care va fi necesar, va solicita ajutorul Israelului. Statul Israel are o vastă experienţă în tratarea şi recuperarea marilor arşi, oferind sprijin internaţional şi asistenţă specializată oricând este nevoie”, transmite Ambasada Israelului, potrivit Agerpres.

De asemenea, ambasadorul Reuven Azar transmite condoleanţe familiilor îndoliate în urma exploziilor de la Crevedia şi le urează răniţilor însănătoşire grabnică.

Cele două explozii de la o stație GPL din Crevedia au provocat două decese și 56 de răniți, cea mai mare parte a victimelor fiind din rândul forțelor de intervenție. Mai multe persoane sunt în stare gravă, iar autoritățile au început să transfere răniți în străinătate prin Mecanismul de protecție civilă al UE. Din totalul răniților, 43 de persoane sunt cadre ale MAI (39 pompieri, 2 polițiști si 2 jandarmi). Populația din zona afectată de cele două explozii masive de sâmbătă din Crevedia a fost evacuată.