„A fost activat Sistemul European de Protecție Civilă”, în urma exploziilor de la Crevedia în urma căreia o persoană a murit și alte câteva zeci au fost rănite, unele suferind arsuri grave, a anunțat sâmbătă seara premierul Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel CiolacuFoto: Inquam Photos / George Călin
  • „La spitalul Floreasca au fost duși cei cu probleme mai deosebite. A fost activat Sistemul European de Protecție Civilă (n.r. Mecanismul European de Protecție Civilă). Mai mult ca sigur în seara asta credem că un număr de patru pacienți vor fi transferați în Italia și în Belgia. Încercăm să salvăm cât mai multe vieți. Vă ținem la curent. Totul va fi transparent”, a spus Ciolacu.
  • „S-a luat legătura cu toți aparținătorii. S-au făcut și telefoane speciale să sune cei din zonă, dacă simt că au anumite probleme medicale”, a mai spus prim ministrul.

Întrebat dacă vor fi transferați și alți pacienți în străinătate, zilele următoare, Ciolacu a zis: „Haideți să vedem în funcție de cum se iese din operații. În primul rând trebuie stabilizați”.

Mai multe explozii puternice au avut loc, sâmbătă, la o staţie GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa, deflagraţiile fiind urmate de un incendiu. S-au înregistrat mai multe persoane rănite, cu arsuri grave, iar cel puțin o persoană și-a pierdut viața. Populația din zonă a fost evacuată, iar traficul pe DN 1A a fost blocat complet.