Chestorul șef de poliție Liviu Vasilescu, al cărui nume a apărut de-a lungul timpului în mai multe scandaluri, se pensionează din funcția de director al Direcției Generale Anticorupție.

Liviu VasilescuFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale domnului chestor șef de poliție Vasilescu Liviu din Ministerul Afacerilor Interne, informează Cotroceniul.

Vasilescu fusese numit șef la DGA din mai 2021. Anterior, el fusese șef al Poliției Române, funcție din care și-a dat demisia după ce în spațiul public au apărut imagini cu el negociind cu clanul Duduianu desfășurarea înmormântării interlopului Emi Pian.

Recent, numele său a apărut în alt scandal, după ce un subinspector din DGA Olt a susținut pe Facebook că șefii DGA l-au amenințat după ce a avut o dispută la examenul de licență cu judecătorul Alin Sorin Nicolescu, unul dintre cei care i-a achitat pe torționarii disidentului Ursu.

Polițistul i-a acuzat pe chestorul principal Liviu Vasilescu și pe adjuncta sa, chestorul șef Manuela Popescu, că l-ar fi obligat să meargă să-și ceară scuze de la magistratul de la Înalta Curte și l-au acuzat că a făcut instituția de râs, iar dacă nu-i convine să plece din Poliție.

Liviu Vasilescu are 56 de ani și este polițist din 1991.

Citește și: