Luni, valul de căldură se va extinde în vestul, sudul și parțial în estul țării, unde vor fi temperaturi de până la 37 de grade, iar de marți canicula se va intensifica și va cuprinde toată țara, în timp ce miercuri va persista la intensitate mare în sudul, estul și parțial în centrul țării, spun meteorologii, care duminică au emis noi avertizări cod galben.

CaniculaFoto: Chumphon Whangchom | Dreamstime.com

Pentru duminică, ANM a emis cod galben de caniculă pentru București și cinci județe: Dolj, Olt, Telorman, Giurgiu și Călărași.

Potrivit meteorologilor, duminică valul de căldură se va menține în sudul țării, unde local va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 35 de grade, iar cele minime între 18 și 22 de grade.

Luni, va fi în vigoare o avertizare cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat în mare parte din țară. Administrația Națională de Meteorologie spune că luni valul de căldură se va extinde în vestul, sudul și parțial în estul țării. Va fi caniculă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 34 și 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 18 și 23 de grade.

Conform sursei citate, marți, valul de căldură se va intensifica și va cuprinde toată țara, iar miercuri va persista la intensitate mare în sudul, estul și parțial în centrul țării. (Foto: Dreamstime.com)