Dumitru Barabula, șeful Poliției Voluntari, oraș condus de 23 de ani de primarul Florentin Pandele și unde funcționau două dintre azilele groazei, s-a pensionat, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare. Tot în acest scandal, au demisionat șeful Poliției Ilfov, Cristian Perșinaru, și cei doi adjuncți ai acestuia, Ștefan Frunzeanu și Gabriela Baicu.

Poliția RomânăFoto: Shutterstock

Conform surselor citate, șeful Poliției Voluntari și-a înaintat miercuri cererea de pensionare.

De asemenea, conducerea Poliției Ilfov a demisionat, urmând să se stabilească pe ce posturi vor fi mutați cei trei șefi demisionari. Este vorba despre inspectorul șef Cristian Perșinaru și cei doi adjuncți ai acestuia, Ștefan Frunzeanu și Gabriela Baicu.

Reamintim că în tot scandalul privind abuzurile inimaginabile la care erau supuși vârstnicii și pacienții cu dizabilități din trei azile din Voluntari și Afumați nu a existat nicio demisie la vârf.

Singurul care a demisionat, până la demisiile de marți și miercuri din Poliția Ilfov a fost șeful Direcției de Sănătate Publică Ilfov, Teodor Gabriel Negulescu. De asemenea, au fost demiși preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi, Mihai Tomescu, vicepreședintele instituției, Adela Crăciun, și directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, Cristina Elena Anton.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a susținut că demisia sa în scandalul privind azilele groazei din Ilfov „nu contează”. După ce un jurnalist a revenit și l-a întrebat dacă s-a gândit, totuși, vreo secundă să demisioneze, Marius Budăi a răspuns scurt: „Mulțumesc frumos de întrebare”.

Primăria Voluntari, Ministerul Muncii (Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Ilfov, Autoritatea Națională de Plăți și Inspecție Socială, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copiilor și Adopții, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități), Ministerul Sănătății (Direcția de Sănătate Publică Ilfov), Ministerul Afacerilor Interne (Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov, Inspectoratul pentru Situații de Urgență), Ministerul Mediului (Garda de Mediu), precum și alte instituții ale statului au avut pe masă, cel mai târziu în data de 17 ianuarie 2022, detalii clare despre relele tratamente la care erau supuși beneficiarii dintr-unul dintre cele trei „lagăre” din Ilfov, au scris Centrul de Investigații Media și Buletin de București, cele două publicații de la care a pornit ancheta în cazul ororilor din cele trei azile din Voluntari și Ilfov.

Citește și: