Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, s-a filmat pe spațiul despărțitor de pe Bulevardul I.C. Brătianu, unde a plantat mai mulți copaci, pentru a-i transmite un mesaj primarului general Nicușor Dan.

Robert Negoita și copacul ilegalFoto: Captura video

Negoiță îmbrățișează un „copac ilegal”, ține o scurtă „lecție de ecologie”, recunoaște că a intervenit în acel spațiu chiar dacă nu ține de primăria sa, dar îl avertizează pe primarul Capitalei să nu se atingă de copaci.

„Am intrat noi aici și am făcut curat, cu copaci, cu lavandă... Acesta e un copac ilegal. Nu vreți să-l scoateț? Vă deranjează verdele, vă deranjează copacii, vă deranjează cei care fac ceva... Vă avertizez că nu aveți ce căuta aici. Copacii sunt ființe vii, dar Nicușor Dan nu știe asta... Să avem câți mai mulți copaci în sectorul 3. Doamne-ajută”, încheie setențios primarul Negoiță.

Acțiunea ratată „otrăvirea copacilor”

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a anunțat, miercuri, pe Facebook, că „oameni răi, ticăloşi, au pus soluţie la rădăcina copacilor” de pe o stradă din sector, el denunțând „o mână criminală” care vrea să îi distrugă munca.

  • „Pe tot Nicolae Teclu au pus o soluţie, nu ne dăm seama ce soluţie este, dar am luat mostre să le ducem la laborator, am făcut plângeri la Poliţie. (..)
  • Suspectăm că mâini criminale n-au altă treabă decât să distrugă munca noastră, să facă rău copacilor”, a spus primarul sectorului 3, susținând că a văzut în oraş foarte mulţi copaci mari, sănătoşi, care în primăvară au murit, iar „specialiştii spun că este în neregulă”.
  • „E o crimă, pentru că este o plantă, este vie, noi suntem dependenţi de ea, avem nevoie de oxigen. Cât de multă răutate să fie pe lumea asta să ajungi să faci aşa ceva?

După ce a anunțat că a luat mostre să le ducă la laborator şi a făcut plângeri la Poliţie, Negoiță a revenit cu un nou mesaj, în care spune că „se pare că nu au fost motive de îngrijorare” și că s-a lămurit că o firmă care are sediul acolo dăduse cu îngrășământ.

Cearta pe palmieri

Primarul Robert Negoiță a plantat la mijlocul lunii palmieri în Piața Unirii din București, în zona din dreptul magazinului Unirea, unde a amenajat trotuarele și câteva spații verzi fără acordul Primăriei Capitalei.

Luni, palmierii au fost scoși, după ce acolo au mers și primarul Capitalei, Nicușor Dan, și viceprimarul Horia Tomescu, care a acuzat că lucrările au fost ilegale. „Centrul Capitalei nu e nici Dubai și nici grădina cu maimuțe a primarului Negoiță”, a spus viceprimarul Horia Tomescu.

În cursul după-amiezii, palmierii lui Negoiță, încărcați în camioane, au fost trimiși de Nicușor Dan la Primăria Sectorului 3.