Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a anunțat, miercuri, pe Facebook, că „oameni răi, ticăloşi, au pus soluţie la rădăcina copacilor” de pe o stradă din sector, el denunțând „o mână criminală” care vrea să îi distrugă munca. După ce a anunțat că a luat mostre să le ducă la laborator şi a făcut plângeri la Poliţie, Negoiță a revenit cu un nou mesaj, în care spune că „se pare că nu au fost motive de îngrijorare” și că s-a lămurit că o firmă care are sediul acolo dăduse cu îngrășământ.

Robert NegoitaFoto: Inquam Photos - Sabin Cirstoveanu

Negoiță a făcut, miercuri, un nou live pe Facebook, anunțându-i pe oameni că nu are „numai veşti bune” și acuzând că „un om rău sau mai mulţi oameni răi, ticăloşi, au pus soluţie la rădăcina copacilor” de pe strada Nicolae Teclu.

  • „Pe tot Nicolae Teclu au pus o soluţie, nu ne dăm seama ce soluţie este, dar am luat mostre să le ducem la laborator, am făcut plângeri la Poliţie. (..)
  • Suspectăm că mâini criminale n-au altă treabă decât să distrugă munca noastră, să facă rău copacilor”, a spus primarul sectorului 3, susținând că a văzut în oraş foarte mulţi copaci mari, sănătoşi, care în primăvară au murit, iar „specialiştii spun că este în neregulă”.
  • „E o crimă, pentru că este o plantă, este vie, noi suntem dependenţi de ea, avem nevoie de oxigen. Cât de multă răutate să fie pe lumea asta să ajungi să faci aşa ceva?
  • Este un moment de mare tristeţe pentru mine şi cred că pentru noi toţi. Să ne ferească Dumnezeu de astfel de oameni ticăloşi. Sper din suflet să îi prindem cât mai repede şi să îşi primească răsplata”, a mai susținut Robert Negoiţă.

„Ne-am panicat cu toții până s-a clarificat”

La câteva ore, Negoiță a revenit cu un nou mesaj, în care spune că „se pare că nu au fost motive de îngrijorare” și că s-a lămurit că o firmă care are sediul acolo dăduse cu îngrășământ:

  • „De această dată, se pare că nu am avut motive de îngrijorare: după verificări și discuții cu cei din zonă, s-a lămurit despre ce substanță este vorba.
  • Pe scurt, administratorii unei firme ce are sediul acolo au dat cu un îngrășământ, ni l-au arătat, iar poliția a verificat și se confirmă ceea ce au spus, deci nu este vorba de o substanță nocivă. Cu toate acestea, chiar dacă apreciem implicarea și grija și bunele intenții, fiindcă au fost numeroase cazuri în care unii indivizi au otrăvit sau tăiat copacii de pe domeniul public, facem apel la cei care vor să ajute să nu acționeze fără a ne anunța sau cere voie să se implice.
  • Acum, repet, intențiile au fost bune, dar ne-am panicat cu toții până s-a clarificat, tocmai din cauză că am avut neplăceri cu diverși indivizi care au otrăvit copacii”.