În ultima vreme au existat câteva spargeri sau tentative de acest fel în câteva locașuri de cult din Arhiepiscopia Bucureștilor, sustrăgându-se o serie de bunuri.

Vasile BănescuFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Întrucât Biserica este un spațiu al rugăciunii, al păcii și al culturii religioase roditoare de morală personală și publică, ea nu poate să nu incrimineze aceste abateri de la norma morală ca infracțiuni grave”, a transmis joi Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Potrivit acestuia, reprezentanții parohiilor în cauză colaborează strâns cu Inspectoratul General al Poliției Române, „nădăjduind identificarea grabnică” a autorilor acestor infracțiuni și recuperarea bunurilor sustrase, a mai precizat Bănescu într-un comunicat.

„Detalii privind desfășurarea anchetei nu pot fi oferite deocamdată, tocmai din rațiunea sprijinirii bunei finalizări a acesteia. Arhiepiscopia Bucureștilor este obligată să asigure păstrarea confidențialității tuturor datelor din aceste dosare penale aflate în lucru, având în vedere faptul că, potrivit prevederii articolului 285 alin. 2 C. proc. pen., procedura din cursul urmăririi penale nu este publică”, se arată în finalul comunicatului.