Un tânăr de 25 de ani a dat mai multe spargeri în biserici din București, de unde a furat bani din „cutia milei”, dar și bunuri de valoare. Conform Poliției, el a furat de la Capela Sfânta Elisabeta - Cotroceni moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, precum și obiecte din aur.

MoașteFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Potrivit Poliției Capitalei, joi polițiștii au făcut două percheziții în județele Ilfov și Călărași, într-un dosar penal pentru infracțiuni de furt calificat.

Polițiștii spun că este vizat un bărbat în vârstă de 25 de ani, care pe parcursul acestui an ar fi pătruns în mai multe biserici din București, de unde ar fi furat diferite bunuri care ar face parte din patrimoniul cultural național.

În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate mai multe bunuri, printre care obiecte de cult religios, în timp ce bărbatul a fost depistat, urmând să fie dus la sediul Poliției Capitalei.

Cercetările au fost preluate de Serviciul Investigații Criminale pentru că sunt bunuri ce ar face parte din patrimoniul cultural național.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că în 30 aprilie hoțul a furat de la Capela Sfânta Elisabeta - Cotroceni moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, precum și obiecte din aur și bani din cutia de lumânări. Tot în aceeași perioadă a mai furat de la Biserica Eroilor Martiri și de la parohia Cărămidarii de Sus bani din cutia milei și alte obiecte.