Autorităţile din Arad anunţă că au identificat cadavrul recuperat vineri după-amiază din râul Mureş, în timpul operaţiunilor de căutare a victimelor dispărute după ce o barcă s-a răsturnat, informează News.ro. Este un bărbat de 29 de ani din Arad, tatăl copilului care a murit în seara accidentului şi al unuia dintre cei doi copii care sunt încă dispăruţi.

Interventie pe râul MureșFoto: AGERPRES

„În ziua de 5 mai a.c., în jurul orei 14:30, poliţiştii arădeni au fost sesizaţi despre un cadavru, identificat de scafandrii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vasile Goldiş din Arad, în râul Mureş, pe sectorul de căutare Periam-Igriş. În urma cercetării la faţa locului, cadavrul a fost identificat în persoana unui bărbat de 29 de ani, din Arad, una dintre persoanele căutate din data de 30 aprilie a.c”, a transmis, vineri, IPJ Arad.

Cadavrul a fost transportat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală, pentru efectuarea autopsiei.

Surse oficiale au precizat că bărbatul este tatăl copilului de 4 ani care a fost scos din apă în seara incidentului, dar nu a putut fi salvat.

De asemenea, el este tatăl unuia dintre copiii care sunt în continuare dispăruţi.

Autorităţile încearcă în continuare să găsească un bărbat şi doi copii, de 7 şi 10 ani.

Barca în care se aflau 12 persoane s-a răsturnat, duminica trecută, în râul Mureş, în zona localităţii Periam Port din judeţul Timiş. Şapte persoane au reuşit să se salveze, însă un copil de 4 ani a fost declarat decedat. Alte patru persoane, doi copii şi doi adulţi, au fost căutate de atunci de pompieri şi scafandri.

Conducătorul bărcii a fost reţinut pentru 24 de ore, însă a fost eliberat, el fiind cercetat în libertate pentru ucidere din culpă. Barca lui nu era înmatriculată şi el nu deţinea certificat de conducere a ambarcaţiunii. De asemenea, bărbatul consumase alcool.