Bărbatul din judeţul Arad care a condus o barcă plină cu oameni ce s-a răsturnat în râul Mureş, în judeţul Timiş, un copil decedând, iar patru persoane fiind date dispărute, a fost eliberat, marţi dimineaţă, după ce mandatul de reţinere pentru 24 de ore a expirat.

Interventie pe râul MureșFoto: AGERPRES

Reprezentanţii Parchetului Judecătoriei Arad au declarat, pentru Agerpres, că ordonanța de reţinere a expirat la ora 04,00, iar deocamdată bărbatul de 33 de ani este cercetat în libertate.

Conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, barca răsturnată duminică seară în râul Mureş nu era înmatriculată, iar cel care o conducea nu avea permis şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, el fiind reţinut pentru ucidere din culpă.

„În seara zilei de 30 aprilie, în jurul orei 20,40, un bărbat de 33 de ani, din Semlac, s-a deplasat de pe malul stâng al râului Mureş (Periam Port - judeţul Timiş) spre malul drept (judeţul Arad), în extravilanul localităţii Semlac, cu o barcă din lemn. În ambarcaţiune, din extravilanul localităţii Semlac, s-au îmbarcat 11 persoane (5 majore şi 6 minore), pentru a ajunge în Periam Port. La aproximativ 2-3 metri de mal, ambarcaţiunea s-a scufundat”, preciza IPJ Arad.

În urma incidentului, un copil de 3 ani, din Semlac, a murit, iar un bărbat de 29 de ani, din Arad, un bărbat de 31 de ani, din Nădlac, şi doi copii din Nădlac sunt dați dispăruți.

Pompierii timişeni şi arădeni au reluat, marţi dimineaţă, căutarea celor patru persoane dispărute.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad a informat, marţi, că pentru misiunea de căutare-salvare a celor patru persoane dispărute în apele râului au fost alocaţi 13 pompieri, un echipaj de scafandri şi un echipaj SMURD. Aceste forţe se alătură celor din judeţul Timiş - 18 pompieri participanţi la căutări.