Un bărbat și-a ținut ostatică fetița de 5 ani de joi după-amiază, într-o locuință din Chiajna (Ilfov), după ce s-a certat cu soția sa, a bătut-o și a alungat-o din casă. O echipă de negociere a Poliției Române s-a aflat la fața locului, iar copila a fost eliberată vineri în jurul orei 17.00.

masina politieFoto: Agerpres

17:27Fetița de 5 ani cu care tatăl s-a baricadat, joi, în locuința lor din Chiajna a fost eliberatăvineri seară, după mai bine de 24 de ore, a anunțat Poliția Română.

17:10La fața locului a ajuns și o avocată care a intrat în locuință pentru a discuta cu bărbatul. „Sperăm să rezolvăm problema pentru amândoi, și pentru copil, și pentru tată”, a spus avocata, care are o relație mai veche cu familia respectivă.

16:07Bărbatul care s-a baricadat cu fetița în casă joi, în judeul orei 15.00, nu cedează, echipele trimise acolo de poliție negociind în continuare cu el.

13:30La mai bine de 20 de ore de la momentul la care bărbatul s-a baricadat în casă cu copilul, o rudă a acestuia a venit în zonă, el susținând că „totul e doar un joc cu nevasta” şi că bărbatul ar „ţine la copil ca la ochii din cap”, conform Antena 3.

09:30 Fetița este în stare bună, bărbatul nefiind agresiv cu aceasta, a declarat vineri dimineață purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan.

El a mai spus că „a fost deschisă o cale de comunicare” cu bărbatul care își ține ostatică fetița și că „Poliția își dorește o soluționare amiabilă”.

  • „Bărbatul a avut grijă de minoră, nu a fost agresiv cu ea, astfel că aceasta nu a suferit niciun fel de vătămări corporale.
  • Negociatorii Poliției Române au deschis un canal de comunicare cu bărbatul încă de joi seară și au comunicat în permanență direct cu acesta.
  • Bărbatul are grijă de minoră, care se află în afara oricărui pericol. El nu are nicio revendicare, dar a cerut hrană pentru aceasta și i-a fost dusă de către negociatori.
  • Poliția, prin structurile prezente la fața locului, dorește o soluționare amiabilă a acestui eveniment și desfășoară toate activitățile din competență”, a declarat reprezentantul Poliției Române.

Zeci de polițiști și negociatori au fost mobilizați la locuința din Chiajna, însă polițiștii de la forțele speciale s-au îndepărtat, la solicitarea bărbatului, care ar avea în casă mai multe butelii.

Bărbatul, în vârstă de 52 de ani, are un dosar penal după ce a condus băut. De altfel, el ar fi fost băut și la momentul la care și-a alungat soția din casă, după ce a bătut-o.

Poliția Ilfov a fost sesizată joi după-amiază, în jurul orei 15.00, de către femeie că a fost agresată fizic de către soț și alungată din locuință, a anunțat joi seară Poliția Română. Bărbatul s-a baricadat atunci în locuință, împreună cu fetița lor de 5 ani. La fața locului, au mers polițiști din Ilfov, luptători SIAS-IGPR, precum și echipaje ISU.

Până acum, bărbatul nu a formulat niciun fel de solicitări către negociatori, singura sa cerere fiind ca Poliția să se îndepărteze de casă.