​Premierul Nicolae Ciucă a dat noi explicații vineri, la Brașov, întrebat ce crede despre senzația de singurătate și apelul la ajutor făcut de ministrul Agriculturii, Petre Daea, cu o zi în urmă în ședința de Guvern.

Petre DaeaFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Ciucă a fost întrebat din nou vineri despre episodul care a avut loc cu o zi în urmă în ședința de Guvern, când pe fondul discuțiilor despre criza importurilor de cereale din Ucraina, ministrul Daea a spus: „Să nu mă lăsaţi singur, fraţilor, că sunt multe puşti pe mine”!

VIDEO (13:19) Explicațiile premierului Ciucă despre apelul lui Daea

Premierul Ciucă a amintit că i-a spus lui Daea că nu trebuie să se simtă singur pentru că încă de la inceput a fost ajutat atât în relația cu executivul european, cât și prin implicarea tuturor consilierilor de stat din Cancelaria primului-ministru care l-au consilitat în toate măsurile luate.

Întrebat cum își explică senzația de singurătate și solicitarea lui Daea, premierul a spus:

  • „Este o situație mult mai complexă decât una normală, iar domnul ministru Daea cred că nu a vrut să facă altceva decât să aibă un gest prin care face apel la colegi să-l sprijine și dacă cineva are vreo idee mai bună decât cele discutate să poată să îl ajute.”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

„Să nu mă lăsaţi singur, fraţilor, că sunt multe puşti pe mine”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, criticat pentru reacția avută în scandalul cerealelor ieftine din Ucraina, le-a cerut joi colegilor săi, în ședința de guvern, să nu îl lase singur în această criză: „Să nu mă lăsaţi singur, fraţilor, că sunt multe puşti pe mine”. El a susținut că a luat măsuri „mai rapide decât pe front” pentru a-i proteja pe fermierii români.

Daea le-a cerut premierului și miniștrilor să nu îl lase singur „în luptă”:

  • „Vă cer sprijin, stimaţi colegi, să nu mă lăsaţi în luptă singur!. O pot duce, dar...”.
  • „Presupun că până acum nu v-aţi simţit singur. Nici de-aci înainte, domnule ministru, nu o să fiţi singur. Nu vă lăsăm”, i-a răspuns Ciucă.
  • „Păi să nu mă lăsaţi singur, fraţilor, că sunt multe puşti pe mine. Sănătate, domnule premier!”, a replicat Daea.

Întrebat de premier despre „grupul de lucru pentru strategia privind îmbunătăţirea procesului de producţie, pe termen lung, pentru producători şi fermieri”, Daea a dat un răspuns tot în stitlul său, vorbind despre „mandolină” și „liniște sufletească”.