Fostul președinte-director general al TVR Doina Gradea ar putea prelua funcția de subprefect al Capitalei, potrivit unor surse politice din conducerea PSD, citate de Libertatea. Foșta șefă a televiziunii publice s-a înscris în luna februarie în PUSL, partid sprijinit de Dan Voiculescu.

Fosta șefă TVR Doina GradeaFoto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

„Este doar o chestiune de timp până când Doinea Gradea va ajunge la Prefectura Capitalei. Va fi numită în funcția de subprefect”, a declarat un membru din conducerea PSD pentru Libertatea.

Surse din partid spun, însă că această numire nu a fost discutată cu șeful PSD, Marcel Ciolacu.

Informația privind numirea lui Gradea în Prefectura București a fost confirmată pentru Libertatea și de parlamentari care fac parte din PUSL, dar activează în grupul PSD din Camera Deputaților.

Poziția de subprefect a devenit vacantă după ce Diana Artene a fost numită în funcția de prefect, după ce Toni Greblă, fostul șef al prefecturii, a fost votat de Parlament ca președinte al Autorității Electorale Permanente.

Gradea, care a condus TVR între martie 2018 și mai 2021, este în continuare angajată a televiziunii publice și nu a dorit să comenteze. A preluat conducerea TVR pe vreme când Liviu Dragnea era la butoanele PSD.

Gradea s-a înscris în partidul sprijinit de Dan Voiculescu

Fostul PDG al TVR s-a înscris în februarie în Partidul Umanist Social Liberal, formațiune fondată de Dan Voiculescu. Gradea a fost numită în funcția de secretar general adjunct al partidului.

„Este un pas important în viaţa mea, o nouă provocare ce vine logic după ani de muncă şi o experienţă pe măsură în serviciul public. România, clasa ei politică, au nevoie de specialişti, de profesionişti, care să ofere soluţii clare şi viziune, care nu pot veni decât de la oameni care au dovedit că au aceste aptitudini.

Timpul politrucilor a trecut, am văzut destul de clar că se pricep doar la vorbe, promisiuni şi mai ales scandal. PUSL este partidul care oferă soluţii concrete pentru problemele ţării şi oameni competenţi care să le rezolve”, a spus Doina Gradea, notează Pagina de Media, care citează Gândul.

Gradea a fost demisă în mai 2021, iar în timpul mandatului a fost în centrul mai multor scandaluri, unul dintre acestea fiind declanșat de jurnalistul Dragoş Pătraru, care a publicat înregistrări cu şefa TVR în care aceasta îi numea „hateri” pe jurnaliştii postului, despre o jurnalistă a postului a spus că are „cap de porc”.

„Când a fost PNL-ul la guvernare s-au luat de PNL, când a fost PD-ul la guvernare s-au luat de PD. Acum, când sunt ăştia, se iau de ăştia. Au o ură, aşa. Ies din nişte scorburi, aşa. Hateri de profesie. Ei nu sunt împotriva unui partid, ei sunt împotrivă de profesie. Şi atât”, se aude Doina Gradea spunând în înregistrarea respectivă.

HotNews.ro a publicat atunci în exclusivitate înregistrarea cu Doinea Gradea.

Citește și: