Camerele de supraveghere din centrul Bucureștiului au surprins momentul în care se pare că Monica Odagiu a tras brusc de volan ca să-l evite pe bărbatul care a murit în urma accidentului tragic de duminică.

Accident de circulatie in Bucuresti (arhiva)Foto: Agerpres

Actrița Monica Odagiu a declarat duminică seară că este traumatizată după accidentul în care a fost implicată și în urma căruia un bărbat de 35 de ani și-a pierdut viața.

Tânăra de 26 de ani a povestit că este șocată de cele întâmplate și că a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a evita tragedia.

Imaginile prezentate de Antena 3 CNN surprinse de camerele de supraveghere par să susțină varianta actriței.

Actrița pare că trage brusc de volan în momentul în care o persoană care stătea pe banca din stația STB pare că încearcă să se ridice, dar nu reușește și cade pe carosabil.

Anchetatorii iau în calcul două variante: tânărul s-a aruncat în fața mașinii sau s-a împiedicat și dezechilibrat, apoi a căzut pe stradă în fața mașinii Monicăi Odagiu, potrivit România TV.

Cauza decesului bărbatului este traumatism cranio-cerebral cu leziuni incompatibile cu viața, spun medicii legiști, citați de Antena 3 CNN.

Rezultatele analizelor toxicologice, pentru a se vedea dacă victima se afla sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe interzise vor veni în următoarele săptămâni.

„S-a aruncat în fața mașinii”

Actrița în vârstă de 26 de ani a declarat duminică seară că a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a-l evita pe bărbat.

  • „Primele mele gânduri merg spre o familie care astăzi a pierdut pe cineva iubit. Din păcate eu nu am putut schimba în niciun fel acest final, deși am făcut tot ceea ce se putea face in acele secunde pentru a evita o tragedie.
  • Vă rog pe toți să mă înțelegeți că în aceste momente am și eu nevoie de liniște ca să pot să trec peste șoc. Vă mulțumesc dacă lăsați legea să-și spună cuvântul”, a scris Monica Odagiu pe Facebook.

Accidentul a avut loc duminică după-amiază în dreptul staţiei STB Luterană din centrul Capitalei.

„La data de 9 aprilie a.c., în jurul orei 16.15, Brigada Rutieră a fost sesizată prin apel 112 cu privire la producerea unui accident de circulaţie pe strada Ştirbei Vodă. Din primele informaţii, o femeie în vârstă de 26 de ani a condus un autovehicul pe str. Ştirbei Vodă dinspre Calea Victoriei, iar în dreptul staţiei STB Luterană a surprins şi accidentat un bărbat în vârstă de aproximativ 35 de ani. În urma accidentului de circulaţie s-a declarat decesul pietonului, după ce în prealabil au fost efectuate manevre de resuscitare”, a precizat Brigada Rutieră a Poliţiei Capitalei.

Monica Odagu a fost testată cu aparatul AlcoolTest, dar și cu aparatul DrugTest, rezultatele fiind negative.

Poliţiştii fac cercetări pentru a stabili cauzele şi condiţiile în care s-a produs accidentul de circulaţie.

Dosar in rem pentru ucidere din culpă

De asemenea, în acest caz a fost deschis un dosar penal in rem pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

În primele sale declarații după accident, Monica Odagiu a afirmat că pietonul a sărit în fața mașinii.

„S-a aruncat în faţa maşinii. A aşteptat până în momentul în care să nu mai am ce să fac şi s-a aruncat în faţa mea”, a declarat ea, conform Observator News.

Monica Odagiu, actriță și cântăreață, este cunoscută pentru aparițiile sale la emisiuni precum „Vocea României” sau în filmul de succes „Teambuilding”.