Cunoscuta influenceriță Ana Morodan, reținută după ce ar fi fost prinsă la volan băută și sub influența drogurilor, le transmite tinerilor care o urmăresc un mesaj prin care îi îndeamnă să nu se creadă mai puternici decât viața. Ea spune că a greșit și că este recunoscătoare că nu a făcut și mai mult rău.

Ana Morodan, retinutaFoto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Joi dimineață, ea a transmis un mesaj pe Facebook în care spune că a vrut doar să fie o fată iubită și fericită.

Redăm integral mesajul Anei Morodan:

 • „Pentru copiii și tinerii care mă urmăresc și care visează să fie și ei influenceri. Nu faceți ca mine.
 • Să nu vă credeți mai putrernici decât viața, să nu vă lăsați seduși de celebritate și să riscați totul pentru asta.
 • Să nu vă faceți că zâmbiți și că sunteți fericiți când nu mai e niciun pic de soare în viața voastră. Nu merită.
 • Pentru toți ceilalți, am greșit, îmi pare rău că v-am dezamăgit și sunt recunoscătoare că n-am făcut și mai mult rău.
 • Am vrut doar dă fiu o fată iubită și fericită.
 • Acum mi-aș dori să fie posibilă o lume ca într-o poveste pe care am auzit-o odată. Într-o comunitate din Africa, când un om greșește tot satul vine și îl mângâie și îl îmbrățișează. Ei cred că toți suntem buni și avem nevoie mai mult ca oricând de înțelegere și dragoste umană atunci când greșim.
 • Fiind blânzi cu cel care a greșit, îl ajută să se reconecteze la natura lui adevărată, cea bună. Aveți grijă de mintea și sufletul vostru”.

Amintim că Ana Morodan a fost reţinută de poliţişti marți seară după ce nu a oprit la semnalele polițiștilor, în trafic, apoi a lovit două maşini şi a refuzat să fie testată pentru depistarea alcoolului şi a substanţelor psihoactive.

Ea a fost oprită în trafic de două ori miercuri seară, la interval de câteva ore, iar în urma primului incident i-a fost reținut permisul auto. Prima dată, a fost oprită în trafic în jurul orei 16.00, iar a doua oară, în jurul orei 22.00.

Polițiștii i-au cerut apoi să o testeze pentru consum de alcool și de droguri, dar Ana Morodan ar fi refuzat. A fost dusă la INML, dar și acolo ar fi refuzat să îi fie recoltate probe biologice.

„Eu nu am consumat şi nu folosesc niciodată droguri”

Miercuri seară, ea a fost plasată de instanță sub control judiciar pentru 60 de zile.

Ea a negat că ar fi condus băută sau sub influența drogurilor, susținând că „singura greșeală” a fost că a condus cu permisul suspendat.

 • „Într-adevăr, am făcut o greşeală şi am condus fără carnet. Eu nu am consumat şi nu folosesc niciodată droguri. Am o reţetă de la medic, care conţine benzotamină”, a spus Ana Morodan.

Ea a spus că luase medicamente pentru somn pentru că are insomnii.

Lăsată fără permis după ce a lovit două mașini

Ce a anunțat oficial Poliția Rutieră, într-un comunicat de presă:

 • „La data de 28 martie, polițiști ai Brigăzii Rutiere, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu în sectorul 1, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autovehicul la volanul căruia se afla o femeie.
 • Conducătoarea autovehiculului nu s-a conformat, și-a continuat deplasarea, moment în care a intrat în coliziune cu două autovehicule.
 • În urma accidentului de circulație au rezultat doar pagube materiale.
 • După stabilirea identității conducătoarei auto, polițiștii i-au solicitat să fie testată atât pentru stabilirea prezenței alcoolului în aerul expirat, cât și pentru stabilirea preliminară a prezenței în organism a substanțelor psihoactive cu aparatura din dotarea Brigăzii Rutiere, însă a refuzat.
 • În acest context, polițiștii au procedat la conducerea persoanei în cauză la sediul INML în vederea prelevării de mostre biologice, unde și de această dată a refuzat.
 • În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru infracțiunea de “refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice”.

Câteva ore mai târziu, s-a urcat din nou la volan

 • Totodată, în aceeași zi, în jurul orei 22:20, polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere, în timp ce desfășurau activități de control în trafic pe o stradă din sectorul 1, au oprit un autovehicul condus de o femeie.
 • După stabilirea identității, au făcut verificări cu privire la situația juridică a dreptului de a conduce, iar cu această ocazie au constatat faptul că femeia figura cu permisul de conducere reținut ca urmare a dosarului de cercetare penală întocmit în conformitate cu prevederile art. 337 din Codul Penal.
 • De asemenea, polițiștii au procedat la testarea cu aparatul Alcooltest, care a indicat o valoare de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 • În urma testării preliminare cu aparatul DrugTest, a relevat prezența în organism a substanțelor psihoactive.
 • În acest context, conducătoarea autovehicului a fost condusă la sediul INML în vederea prelevării de mostre biologice, iar în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea în concurs a infracțiunilor prevăzute și pedepsite de art. 335 alin. 2 și 336 alin.2 din Codul Penal.
 • În baza probatoriului administrat în cauză, organele de cercetare penală din cadrul Brigăzii Rutiere au dispus reținerea femeii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 în vederea luării unei măsuri preventive”.

Ana Morodan are 470.000 de fani pe Instagram. Ea deține un magazin online cu haine de la propriul brand.