Vloggerița Ana Morodan, cunoscută drept „contesa digitală”, a fost reținută după ce, aflată la volanul mașinii sale, nu a oprit la semnalele polițiștilor, apoi a provocat un accident, conform unor surse judiciare. Ei i-a fost reținut permisul auto, dar câteva ore mai târziu s-a urcat din nou la volan. Polițiștii au stabilit că ea consumase alcool și substanțe psihoactive.

Ana Morodan, dusa la Parchetul Judecatoriei Sector 1Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Ea a fost reținută marți seară, după ce a fost oprită în trafic de două ori în aceeași zi - prima dată, în jurul orei 16.00, iar a doua oară, în jurul orei 22.00.

Conform polițiștilor, prima dată ea a refuzat să oprească în frafic, la semnalele polițiștilor, și-a continuat drumul și a provocat un accident rutier.

Polițiștii i-au cerut apoi să o testeze pentru consum de alcool și de droguri, dar Ana Morodan ar fi refuzat. A fost dusă la INML, dar și acolo ar fi refuzat să îi fie recoltate probe biologice.

A refuzat să oprească la semnalele polițiștilor și a provocat un accident rutier

Ce a anunțat oficial Poliția Rutieră, într-un comunicat de presă:

  • „La data de 28 martie, polițiști ai Brigăzii Rutiere, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu în sectorul 1, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autovehicul la volanul căruia se afla o femeie.
  • Conducătoarea autovehiculului nu s-a conformat, și-a continuat deplasarea, moment în care a intrat în coliziune cu două autovehicule.
  • În urma accidentului de circulație au rezultat doar pagube materiale.
  • După stabilirea identității conducătoarei auto, polițiștii i-au solicitat să fie testată atât pentru stabilirea prezenței alcoolului în aerul expirat, cât și pentru stabilirea preliminară a prezenței în organism a substanțelor psihoactive cu aparatura din dotarea Brigăzii Rutiere, însă a refuzat.
  • În acest context, polițiștii au procedat la conducerea persoanei în cauză la sediul INML în vederea prelevării de mostre biologice, unde și de această dată a refuzat.
  • În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru infracțiunea de “refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice”.

Câteva ore mai târziu, s-a urcat din nou la volan

  • Totodată, în aceeași zi, în jurul orei 22:20, polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere, în timp ce desfășurau activități de control în trafic pe o stradă din sectorul 1, au oprit un autovehicul condus de o femeie.
  • După stabilirea identității, au făcut verificări cu privire la situația juridică a dreptului de a conduce, iar cu această ocazie au constatat faptul că femeia figura cu permisul de conducere reținut ca urmare a dosarului de cercetare penală întocmit în conformitate cu prevederile art. 337 din Codul Penal.
  • De asemenea, polițiștii au procedat la testarea cu aparatul Alcooltest, care a indicat o valoare de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
  • În urma testării preliminare cu aparatul DrugTest, a relevat prezența în organism a substanțelor psihoactive.
  • În acest context, conducătoarea autovehicului a fost condusă la sediul INML în vederea prelevării de mostre biologice, iar în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea în concurs a infracțiunilor prevăzute și pedepsite de art. 335 alin. 2 și 336 alin.2 din Codul Penal.
  • În baza probatoriului administrat în cauză, organele de cercetare penală din cadrul Brigăzii Rutiere au dispus reținerea femeii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 în vederea luării unei măsuri preventive”.

Ana Morodan are 470.000 de fani pe Instagram. Ea deține un magazin online cu haine de la propriul brand.