Bărbatul din Alba Iulia și-a ucis copilul de un an sâmbătă noapte în intervalul 00.00 - 01.00, în timp ce mama băiețelului a sunat la 112 „în jurul orei 01.14”, susține purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan: „Nu caut scuze, nu aş dori să se înţeleagă acest lucru, ci doar transmit date concrete care au reieşit din cercetările efectuate”.

masina politieFoto: Agerpres

El susține că aceste date ar reieși „din verificările criminalistice, dar şi în urma raportului preliminar medico-legal”.

„Nu vreau să se interpreteze că vreau să ne căutăm scuze”

  • „Apelul mamei a venit în jurul orei 01.14, conform datelor transmise atât de IPJ Alba, cât şi de structurile specializate.
  • Nu caut scuze, nu aş dori să se înţeleagă acest lucru, ci doar transmit date concrete care au reieşit din cercetările efectuate.
  • În urma verificărilor criminalistice, dar şi în urma raportului preliminar medico-legal a reieşit faptul că, din păcate, tatăl a curmat viaţa copilaşului undeva în intervalul orar 00.00-01.00, efectiv înainte de a fi sesizaţi. Nu vreau să se interpreteze că vreau să ne căutăm scuze, doar vă transmit datele care au reieşit din ancheta efectuată de colegii din IPJ Alba, bineînţeles împreună cu procurorul de caz”, a declarat Georgian Drăgan, luni, la Digi 24.

„Nu a stat cineva pur şi simplu în faţa unei uşi”

El a insistat că poliţiştii nu au știut exact unde se afla bărbatul împreună cu copilul său:

  • „Nicio persoană nu a transmis poliţiştilor din Alba, nu a indicat locaţia în care se aflau bărbatul şi bebeluşul.
  • Au afirmat că ar putea să fie în acel apartament închiriat, s-ar putea să fie la părinţi, s-ar putea să fie la un alt apartament proprietate personală sau ar putea să fie la un prieten.
  • Mama copilului, care se afla în permanentă legătură cu poliţiştii, nu mai ştia dacă bărbatul locuieşte la acea adresă, unde a şi fost găsit. La acel moment nu au existat indicii cu privire la locaţie.
  • Activităţile derulate, din datele transmise de colegii de la IPJ Alba, pe care le-am solicitat şi noi pentru a clarifica anumite aspecte şi pentru a vedea modul de intervenţie, nu relevau urme de risc, mesajele pe care bărbatul le-a avut cu mama bebeluşului, cu fosta sa concubină, în acele mesaje nu transmitea ameninţări şi nu reieşea că ar face rău bebeluşului sau că şi-ar face rău lui, ceea ce a făcut ulterior”, a susținut purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, citat de News.ro.

Reprezentantul Poliției a mai susținut că „poliţiştii care au intervenit au desfăşurat activităţi permanente, au relaţionat cu proprietarul apartamentului închiriat, au luat legătura cu familia bărbatului, s-au făcut verificări permanente pentru a se stabili cu exactitate locul în care se află, iar când acest lucru s-a întâmplat, respectiv când proprietarul apartamentului închiriat a încercat uşa cu acea cheie şi au văzut că este blocată, era un indiciu clar că în acel loc se află bărbatul şi atunci au spart uşa”:

  • „Au fost mai multe echipe. O echipă a fost în verificare la adresa unde ar fi putut locui cu chirie pentru că mama copilului a afirmat că nu ştie dacă mai locuieşte la acea adresă, pentru că nu mai ştie adresa lui, o altă echipă a mers să verifice domiciliul părinţilor, acolo unde se şi afla parcată maşina bărbatului, ceea ce a condus la ideea că ar putea să fie şi în acea locaţie şi s-a încercat legătura cu mama bărbatului care se află în străinătate şi a afirmat că nu ştie unde ar putea să fie băiatul ei împreună cu nepoţelul, bineînţeles.
  • Au fost derulate activităţi în paralel, nu a stat cineva pur şi simplu în faţa unei uşi”.

Georgian Drăgan a insistat, de asemenea, că „mama copilului nu a afirmat nicio secundă că acel copil ar fi în pericol.

Amintim că mama copilului a sunat la 112 sâmbătă noapte, în jurul orei 01.00, iar polițiștii au intrat în apartament în jurul orei 05.00.

În tot acest timp, l-au așteptat să ajungă de la Turda la Alba Iulia pe proprietarul locuinței în care bărbatul stătea cu chirie, pentru a sparge ușa. Când într-un final au intrat în locuință, polițiștii i-au găsit spânzurați pe bărbat și pe fiul său, în vârstă de doar un an.

Poliția Alba, dar și Poliția Română, prin comisarul șef Georgian Drăgan, insistă că polițiștii nu puteau face mai mult pentru că „nu au existat indicii că tatăl copilului era violent” și nici nu au știut exact la ce adresă se află acesta - la adresa de domiciliu declarat sau la locuința închiriată.