Fostul pugilist Rudel Obreja, fost preşedinte al Federaţiei Române de Box (FR Box), a murit, duminică, la vârsta de 57 de ani, a anunţat Clubul Sportiv Dinamo București.

Rudel ObrejaFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Fostul campion dinamovist Rudel Obreja s-a stins astăzi din viață, la vârsta de 57 de ani. Anunțul a fost făcut de familia sa”, a scris CS Dinamo într-o postare pe Facebook.

Născut pe 6 august 1965 la Galaţi, Rudel Obreja a fost medaliat cu bronz la Campionatul Mondialul din 1989 şi cu argint la Europeanul din 1989.

De asemenea, a fost multiplu câştigător al Centurii de Aur şi al titlului naţional. A participat şi la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, din 1984.

În 2004, Obreja a fost ales preşedinte al Federaţiei Române de Box, îndeplinind în acelaşi timp diferite funcţii în federaţiile europeană şi internaţională a boxului amator, notează Agerpres.

Condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul Gala Bute

În aprilie 2022, Rudel Obreja a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, amintește News.ro. El a fost condamnat pentru spălare de bani, evaziune fiscală şi complicitate la luare de mită în acest dosar.

În iulie 2022, Tribunalul Ilfov a decis că poate fi întreruptă executarea pedepsei, Obreja solicitând acest lucru deoarece avea cancer cu metastaze şi dorea să se trateze corespunzător.