Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat, marţi, cererea de pensionare înaintată de fostul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Crin Bologa.

Crin Nicu BologaFoto: Agerpres

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, a domnului Bologa Crin Nicu, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, în prezent delegat în funcţia de procuror şef al Secţiei judiciare penale din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, se arată în decizia CSM.

Crin Bologa are 51 de ani.

Crin Bologa a a participat, la finalul lunii februarie, la interviul pentru ocuparea unui nou mandat în fruntea DNA, însă ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a decis să îl propună pe Marius Ionuţ Voineag pentru funcţia de procuror-şef al DNA.

După expirarea mandatului lui Crin Bologa în fruntea DNA, pe 20 februarie, conducerea Direcției Naționale Anticorupție până la numirea unui nou şef a fost preluată de adjunctul Monica Danciu.

La finalul lunii februarie, Crin Bologa anunța, într-o declarație acordată Libertatea, că va ieși la pensie în urma deciziei ministrului Justiției de a-l înlocui la șefia instituției.