Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se va afla joi la Bucureşti într-o vizită de lucru la invitația preşedintelui Klaus Iohannis, care o va primi la Palatul Cotroceni, a anunțat Administraţia Prezidenţială. Întâlnirea are loc cu o zi înainte de împlinirea unui an de la declanşarea invaziei din Ucraina și la scurt timp după ce Sandu a asistat la discursul susținut de Joe Biden la Castelul Regal din Varșovia, la invitația liderului de la Casa Albă.

Maia SanduFoto: Gian Ehrenzeller / AP / Profimedia

Consultările politice ale preşedinţilor Klaus Iohannis şi Maia Sandu se înscriu în cadrul cuprinzător al cooperării strânse în plan bilateral şi european, precum şi al susţinerii clare şi ferme a României pentru Republica Moldova şi pentru rezilienţa sa.

„În cadrul discuţiilor vor fi abordate proiectele comune de interes strategic în domeniile energie, transporturi, sănătate, educaţie sau societate informaţională, cu accent pe iniţiativele menite să conecteze Republica Moldova cu spaţiul Uniunii Europene, cu beneficii reale şi concrete pentru cetăţenii Republicii Moldova. Vor fi discutate, totodată, stadiul şi sprijinul României privind parcursul european al Republicii Moldova”, arată Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, cei doi preşedinţi vor avea un schimb de opinii privind provocările de securitate, precum şi modalităţile de gestionare a efectelor economice, sociale şi umanitare ale agresiunii Rusiei în Ucraina.

Preşedintele Republicii Moldova efectuează vizita în România la invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis.

Oficialul moldovean se va întâlni şi cu premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, scrie Agerpres.

Vizita are loc cu o zi înainte de împlinirea unui an de la invadarea Ucrainei de către Rusia, dar şi la o zi după summitul B9 de la Varşovia.

Liderii europeni, dar şi preşedintele SUA, Joe Biden, şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, au transmis susţinerea pentru Maia Sandu şi Republica Moldova, notează news.ro.