Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, este cercetat penal de procurorii anticorupție pentru abuz în serviciu, au transmis pentru HotNews.ro reprezentanții DNA. Ancheta, în care în 1 februarie au fost făcute percheziții la sediul Primăriei Sectorului 3, vizează eliberarea ilegală a autorizațiilor pentru construirea unui bloc.

Robert Negoiță, primarul sectorului 3Foto: AGERPRES

La solicitarea HotNews.ro, DNA a transmis, joi, că în cazul primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, procurorii anticorupție au dispus începerea urmăririi penale pentru abuz în serviciu „în legătură cu emiterea presupus nelegală a unor documente necesare construirii și întabulării unei construcții”.

Conform unor surse judiciare, este vorba despre emiterea autorizațiilor pentru construirea unui bloc de pe strada Matei Basarab.

În acest dosar, în 1 februarie procurorii DNA au făcut percheziții la sediul Primăriei Sectorului 3 al Capitalei.

DNA a anunțat atunci, printr-un comunicat de presă, că procurorii fac cercetări într-o cauză penală ce vizează „suspiciuni de corupție comise în perioada 2015-2021, în legătură cu emiterea unor acte administrative de către autoritățile administrativ - teritoriale”.

Robert Negoiță este la al treilea mandat de primar al Sectorului 3, fiind ales prima dată în 2012.