Procurorii DNA fac miercuri percheziții la sediul Primăriei Sectorului 3 al Capitalei, conduse de Robert Negoiță, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare.

Robert Negoiță, primarul sectorului 3Foto: AGERPRES

DNA a anunțat, printr-un comunicat de presă, că procurorii fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de corupție comise în perioada 2015-2021, în legătură cu emiterea unor acte administrative de către autoritățile administrativ - teritoriale.

Miercuri, în acest dosar au loc percheziții domiciliare în 17 locații din București și Ilfov - domiciliile unor persoane fizice, sediile unor firme și sediul unei instituții publice, mai precizează DNA.

Conform unor surse judiciare, instituția publică la care au loc perchezițiile este Primăria Sectorului 3, iar ancheta ar viza și conducerea primăriei, pentru fapte vizând inclusiv eliberarea de autorizații pentru localurile de pe bulevardul Unirii.

În perioada 2013-2015, Primăria Sectorului 3 a reamenajat trotuarele de pe bd. Unirii, iar imediat după reamenajare în zona dintre Piața Unirii și Biblioteca Națională au apărut 9 terase pe porțiunea unde înainte era spațiu verde. Inițial, terasele erau doar cu parter, iar acum au căpătat și etaj.

HotNews.ro a solicitat în mai multe rânduri Primăriei Sectorului 3 să-i comunice contractele în baza cărora a concesionat/închiriat domeniul public, însă acestea nu ne-au fost transmise niciodată.

Robert Negoiță este la al treilea mandat de primar al Sectorului 3, fiind ales prima dată în 2012.