​​VIDEO-FOTOGALERIE Primaria Sectorului 3 defriseaza 141 de arbori de pe bd. Unirii. Copacii s-au uscat dupa lucrarile de reamenajare facute de Robert Negoita

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Miercuri, 3 august 2016, 16:38 Actualitate | Administratie Locala


Defrisari bd. Unirii 12
Foto: Andrei Gutu
Primaria sectorului 3 a taiat in ultimele zile zeci de arbori de pe bulevardul Unirii din Bucuresti. Potrivit informatiilor obtinute de HotNews.ro, Primaria Capitalei a dat aviz de defrisare pentru 141 de arbori de pe acest bulevard pe 6 iulie 2016, in mandatul Gabrielei Firea, deoarece acestia erau uscati. Copacii s-au uscat insa dupa lucrarile de amenajare a bulevardului, facute de Primaria sectorului 3 in ultimii 2 ani, iar cetatenii din zona si ONG-urile de mediu au atras atentia atunci ca primaria a betonat spatiul verde si radacinile copacilor si acestia se vor usca. La vremea respectiva, Primaria sectorului 3 a dat asigurari ca suprafata de spatiu verde va creste.


"Directia de Mediu a emis avizul nr. 4098/1425795/06.07.2016, pentru defrisarea a 141 de arbori uscati 100% situati  pe B-dul Unirii, intre P-ta Alba Iulia si B-dul I.C. Bratianu, in spatii verzi limitrofe: scuarul central, jardinierele dinspre carosabil, alveole in parcarile amenajate spre blocuri, spatii verzi spre fatada blocurilor. Solicitarea de emitere a avizului de specialitate a venit din partea Directiei Administrarea Domeniului Public Sector 3 -  Serviciul Administrarea Domeniului Public, pe data de  02.06.2016. Mentionam ca solicitarea nu continea date concrete privind: caracteristicile dimensionale ale arborilor, problematica lor, numarul de arbori si localizarea acestora, astfel  incat inspectorul de specialitate  din cadrul Serviciului Avize si Acorduri a efectuat verificarea pe teren in prezenta reprezentantului delegat de institutia solicitanta si a emis  aviz de specialitate doar pentru arborii uscati 100%. Marcarea arborilor a fost facuta de inspectorul de specialitate din cadrul directiei, la data inventarierii pe teren, iar punerea in aplicare a prevederilor avizului precum si informarea cetatenilor din zona prin postarea pe site se face prin grija  Administratorului legal al terenului pe care se afla arborii. Adresa Direc?iei de Mediu cu obligatia postarii pe site spre informarea cetatenilor si a tuturor celor interesati de activitatea Directiei de Mediu a fost emisa pe data de 14.07.2016", se arata in raspunsul trimis de Primaria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.Dan Trifu, vicepresedintele asociatiei Ecocivica, spune ca arborii au inceput sa se usuce dupa lucrarile de reamenajare facute de Primaria sector 3 in urma cu 2 ani.

"Este o actiune prin care se doreste inlaturarea arborilor uscati si degradati care nu mai pot fi salvati. Am observat o serie de arbori care s-au uscat dupa lucrarile de modernizare a bulevardului. Acea ridicare a solului facuta in cadrul lucrarilor nu este benefica pentru arbori fiindca ajunge foarte greu apa la radacina, are o distanta mai mare de parcurs. Noi trebuie sa respectam ce spun specialistii, se amenajeaza o alveola la nivelul solului, alveola in care se uda arborii. Mai avem si acele cazuri unde s-a betonat spatiul din jurul arborilor.  Betonarea este cel mai prost exemplu pe care il avem. Este un dezastru fiindca nu mai poate respira arborele si nu mai ajunge apa la radacina", a explicat Dan Trifu.

FOTOGALERIE Defrisari bulevardul Unirii/ Foto: Andrei Gutu
Despre lucrarile de pe bd. Unirii


Primaria Sectorului 3 a cheltuit circa 32 milioane de lei in anul 2014 pentru reamenajarea trotuarelor de pe bd. Unirii, intre Piata Unirii si Piata Alba Iulia, potrivit Curtii de Conturi. Din aceasta suma, circa 20.4 milioane lei s-au dus pentru amenajare structuri de beton diverse culori, borduri si rigole din granit, pavaj ornamental din granit, leduri, garduri metalice, 3,7 milioane lei pentru umplerea cu pamant, 681.000 lei pentru 14 pergole colorate si 6,9 milioane lei pentru amenajarea spatiilor verzi.


Bulevardul Unirii in 2014,  inainte de lucrarile de reamenajare. Foto: Google Street View


Lucrarile de amenajare a bd-ului Unirii au inceput in 2013, iar Consiliul local sector 3 a alocat pentru aceasta lucrare circa 9 milioane de euro. Curtea de Conturi a constat un prejudiciu de peste 6 milioane de lei la Primaria sectorului 3 in anul 2013, potrivit unui document obtinut de HotNews.ro, deoarece Primaria sectorului 3 a facut investitii pe o artera care nu ii apartine, bd. Unirii fiind in Administrarea Primariei Capitalei.

Primaria sectorului 3 sustine a efectuat legal toate lucrarile de pe bd. Unirii si ca a remediat toate neregulile sesizate de Curtea de Conturi in timpul controlului.

Primaria Sectorului 3 a cerut in 2015 Consiliului General al Municipiului Bucuresti sa-i dea bulevardul, insa consilierii nu au fost de acord.


Primarul Sorin Oprescu l-a amendat pe Robert Negoita pentru lucrarile facute pe bd. Unirii.

"Acolo lucrurile s-au petrecut asa: arhitectul sef al sectorului si domnul primar al sectorului 3 (n.r. Robert Negoita) m-au rugat sa le dau voie sa ridice trotuarele si sa faca panta de pamant, pentru pomii de pe margine, de pe aliniament. Am spus, da, daca vor sa faca asta si am mers personal sa ma uit pentru ca strada este in administrarea noastra. Dupa aceea, spre surprinderea noastra am constatat ca toate lucrarile executate acolo nu au nici un fel de aprobare, nici din partea sectorului. In conditiile acestea au primit amenda, o data de 50 milioane lei vechi, dupa aceea de 100 milioane lei vechi pentru pomii care au fost taiati si dupa aceea ultima amenda este de 500 de milioane lei vechi", a declarat Sorin Oprescu in luna martie 2014.


Reprezentantii Primariei sector 3 sustin insa altceva. "Intr-adevar, Bulevardul Unirii tine de Primaria Capitalei, am avut derogare pentru trotuare, noi vorbim de trotuare aici. Deci toata partea dreapta, pentru inceput, se va reconfigura, se schimba un pic fata, pentru ca acum e o nebunie pe trotuarul respectiv, unii pleaca cu masina, altii vin, oamenii circula, banci s.a.m.d. Ideea e de a se reconfigura un pic spatiul respectiv, de a se aerisi un pic pentru a nu mai fi accidentele care au fost in ultima perioada, iar vizavi de cost, partea a doua a intrebarii, este vorba de 18 mii m.p. acolo. Din Alba Iulia pana la Magazinul Unirea sunt 18 mii m.p., din eroare nu a fost trecuta suprafata acolo, e vorba de 18 mii m.p. se va face in etape, pe masura bugetului alocat", a declarat Popescu Marius, Sef Serviciu Investitii Primaria sector 3 pe 31 octombrie 2013, in momentul in care s-au alocat primii bani pentru realizarea acestui bulevard.
 
In plus,  Administratia Domeniului Public Sector 3 (ADPB), dar si alte doua firme contractate de Primaria Sectorului 3 pentru executarea lucrarilor de pe bd. Unirii, au primit sase sanctiuni contraventionale, in valoare de circa 50.000 de euro, pentru nerespectarea normelor de protectie a mediului si a spatiilor verzi.


La inceputul acestei saptamani, primarul general al capitalei, Gabriela Firea, a pus pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu General un proiect de hotarare care ii dadea posibilitatea primarului sectorului 3, Robert Negoita, sa faca lucrari de modernizare a bulevardelor administrate de Primaria Capitalei in sectorul 3, lucrari deja incepute. Reamintim ca primariile de sector au in administrare, potrivit legii, doar strazile secundare. Prin acest proiect de hotarare, Robert Negoita putea intra in legalitate si cu lucrarile de reamenajare a bd. Unirii unde Curtea de Conturi ii imputa ca a cheltuit milioane de euro pe o artera pe care nu o avea in administrare si pe care nu putea cheltui banii publici ai locuitorilor sectorului 3.

Proiectul a fost retras de pe ordinea zi
la propunerea presedintelui de sedinta, Honorius Circa, pe motiv ca si alte sectoare doresc sa primeasca in administrare bulevarde pentru a le reamenaja. Grupurile PNL, USB si PMP au anuntat inainte de sedinta ca oricum nu ar fi votat proiectul.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


9069 vizualizari

 • +32 (38 voturi)    
  Sa-i plateasca Negoita !!! (Miercuri, 3 august 2016, 16:43)

  Idealistu [utilizator]

  Si sa fie pus sa planteze de 5 ori mai multi in aceleasi locuri !
  Oras condus de niste idioti iresponsabili !
  • +2 (4 voturi)    
   perfect (Miercuri, 3 august 2016, 19:36)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Idealistu

   ar fi sa-i plateasca necoita din buzunarul lui propriu, nu din cel al locuitorilor sectorului 3. ca asta a facut pana acum.
   si-a tras "comisionul" de afacere din banii sectorului 3 si a facut lucrari aferente primariei generale. acum incearca sa o dreaga impreuna cu colega de partid, fierea urmand a muta temporar sectorului 3 toate arterele in care si-a bagat nasul, desi legea nu-i permitea.
   pe langa aspectul asta, este si aspectul executiei lucrarilor. copacii, atat cei vechi cat si cei nou plantati, au suferit de pe urma umpluturii de sub stratul de gazon, care era adesea facut numai din moluz, ciment si gunoaie + radacini taiate de "expertii" angajati pt. lucrarile de unde ieseau banii de "comisioane".
 • +30 (40 voturi)    
  Asta este CRIMA. (Miercuri, 3 august 2016, 16:47)

  Johanis [utilizator]

  Si iar apare monumentul de incultura numit negoita si ne spune ca-i pare rau ca si-a dorit sa fie doctor.
  Pai daca asfaltezi de jur imprejurul trunchiului, normal ca sarmanul copac va muri. asta se stia inca de la amenjarile de tot rahatul facute acolo. chiciul pamantului...bordurizare infecta.
  cine plateste?
  tot cetateanul.
 • +26 (36 voturi)    
  doctorandul (Miercuri, 3 august 2016, 16:49)

  termopan [utilizator]

  Sa fie primit, daca nu v-ati deranjat la vot, il meritati.
  Din pacate suferim alaturi de voi.

  Eu ma mir cum are asta datorie 250 mil ron la impozite si inca e liber...
 • +20 (30 voturi)    
  Analfabeti! (Miercuri, 3 august 2016, 16:50)

  Adri70 [utilizator]

  Aceste lucrari de asa-zisa amenajare sunt facute cu totala rea credinta, de catre niste analfabeti, . Maharul principal, plagiatorul Negoita, abia asteapta sa mai gaseasca un motiv de contract oneros. Nu conteaza ca spatiul verde se reduce pe zi ce trece, daca cresc conturile familiei...
 • +15 (23 voturi)    
  Robertzelu Hacuieste natura (Miercuri, 3 august 2016, 16:50)

  un domn [utilizator]

  nu are nico treaba cu Sectorul 3 Verde...e verde vopsit, nu verde natural; Pandelizarea Bucurestiului este in etapa Intai...ce urmeaza ? nimic bun...ci doar rau !
  • +1 (5 voturi)    
   De-acord! (Miercuri, 3 august 2016, 19:05)

   Prostu' satului [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   De vina e Clotilde Armand si rusii ei.
   • +1 (1 vot)    
    doar de prostie....din prostie e vina (Joi, 4 august 2016, 9:58)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui Prostu' satului

    C.A daca se pretinde o persona cu Spirit organizatoric, se imbraca cu haine traditionale romanesti...de ce nu mobilizeaza prin propaganda ei un spatiu unde producatorii agricoli sa isi vanda produsele ? Piata Amzei e renovata recent, nu e ilegal sa ii aduci pe oameni sa vada Piata Amzei, apoi legal sa folosesca spatiul de acolo ? sovieticii INCA stau in transee...dar ii vei vedea...chiar din .."capu satului"
    • 0 (2 voturi)    
     Prietene... (Joi, 4 august 2016, 11:59)

     Prostu' satului [utilizator] i-a raspuns lui un domn

     Chiar am toata bunavointa, dar esti cumplit de incoerent.
     Ce treaba are articolul asta - care se refera la sectorul 3 - cu producatorii agricoli, cu Piata Amzei, cu faptul ca e ilegal (?) sa aduci oameni acolo (??), cu mobilizarea spatiului prin propaganda (???) etc., etc., etc.... doar dumneata poti intelege.
     Ar fi mult mai bine pentru toata lumea daca ai scrie doar un sfert din mesajele cu care inunzi aceste forumuri, dar sfertul ala sa fie redactat cat de cat logic, cu subiect, predicat si, daca nu cer prea mult, niste semne de punctuatie.
 • +14 (20 voturi)    
  Pt Bucuresti (Miercuri, 3 august 2016, 16:51)

  Martinezu [utilizator]

  S-a demonstrat ca oamenii apreciaza foarte mult starea de fapt a lucrurilor din Bucuresti.
  In acest sens, pentru a veni in intimpinarea dorintei majoritatii, o idee ar fi inlocuirea pomilor naturali care se usuca, se rup de la vijelii etc , cu unii artificiali, din beton si metal.
  Chinezii pot reproduce aproape identic de la stejar la alun si de la palmier la bambus. O padurice de acest fel pe noile bulevarde ar fi de exceptie. Cu o minima investitie un primar poate face minuni.
  • +8 (14 voturi)    
   minima? (Miercuri, 3 august 2016, 18:06)

   ras-putin [utilizator] i-a raspuns lui Martinezu

   stai linistit, si daca ar costa 5 lei, tot cu 500 i-ar achizitiona.
  • +1 (3 voturi)    
   bun ar fi (Miercuri, 3 august 2016, 19:39)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Martinezu

   si un primar din plastic. nu s-or pricepe chinezii, prietenii lui tonta, si la asa ceva?
   • +1 (1 vot)    
    baiu e ca va avea procesor Baikal (Joi, 4 august 2016, 9:59)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui nahir

    si ne intoarcem..la era Sovietica...
 • +19 (27 voturi)    
  asa este... (Miercuri, 3 august 2016, 16:57)

  bancher [utilizator]

  daca betonezi radacina, copacul se usuca....
  Imi pare rau de zona, avea farmecul ei inainte de renovare...chiar daca asfaltul de pe trotuare era crapat pe alocuri, zona era plina de copaci destul de mari.
  acum avem dale de beton, gresie, drum pe contrasens. dar nu mai avem arbori.
  Mie sincer imi placea mai mult inainte....am trait acolo multi ani, si sunt nostalgic dupa copacii aceia.
  • +4 (4 voturi)    
   probabil (Miercuri, 3 august 2016, 19:44)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui bancher

   ca sunteti nostalgic si dupa mitocanii cu gipane care se catarau peste tot, transformand spatiul verde in aratura.
   rau nu e ca s-a modernizat ci rau e ca nu s-a facut legal (ce treaba are sectorul 3 cu primaria generala in a carui administrare e bulevardul Unirii?), ca nu s-a lucrat cu raspundere si profesionalism, ca nu s-a facut o consultare a populatiei, mai ales printre rezidenti, etc. lipsa transparentei e un motiv clar de suspiciune privind coruptia existenta.
   • -1 (5 voturi)    
    eu mergeam (Joi, 4 august 2016, 9:50)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui nahir

    pe jos pe trotuare, ca sa ma plimb, Era umbra, sa stii, in multe locuri. Am ramas frapat sa vad ca acum nu mai este umbra deloc pe bd Unirii.
 • +13 (17 voturi)    
  Băieții, l-ați votat (Miercuri, 3 august 2016, 17:05)

  mr_mojo [utilizator]

  Unii direct, alții indirect preferând să facă altceva în duminica votului. Acuma degeaba vă dați cu capul de betoanele lu' nea primarul că mare lucru nu schimbați.
 • +12 (18 voturi)    
  De cand sa-i pese unu-i dezvoltator imobiliar (Miercuri, 3 august 2016, 17:40)

  Susufler0 [utilizator]

  de natura ?

  Natura este un obstacol, trebuie defrisata, trebuie supusa !

  Tocmai pt acest motiv si Negoita trebuie "defrisat" de catre DNA.
 • +3 (3 voturi)    
  Curiozitate (Miercuri, 3 august 2016, 19:26)

  deville2010 [utilizator]

  Cum acest plagiator si cu datorii de zeci de milioane de euro este inca liber....pe bune !! mare mi-e mirarea...
 • +1 (3 voturi)    
  Negoiță (Miercuri, 3 august 2016, 20:04)

  aac [utilizator]

  i-ai pă Firea și pe Ghiță și duceți-vă la portiță (Portița Albă), ticăloșilor!
 • +3 (7 voturi)    
  Betonita n-ar face asa ceva (Miercuri, 3 august 2016, 20:08)

  bigbrother [utilizator]

  Intrati pe facebook-ul lui sa vedeti ce se lauda cu realizarile lui si cum e "pupat" de zeci de indivizi care il ridica in slavi. Daca stati bine cu nervii, incercati sa le explicati alora ca primarul asta face numa' tampenii si ca tampeniile alea ii costa bani. Veti intelege apoi de ce acest fraudulent a fost votat din nou.

  https://www.facebook.com/Robert.Negoita
  • +2 (2 voturi)    
   nu uita ca primarul Negoita a inceput o (Joi, 4 august 2016, 9:51)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui bigbrother

   ampla campanie de reabilitare termica a blocurilor (envelopare). Acesta e principalul motiv pt care a fost votat.
 • 0 (4 voturi)    
  Si pe copacii de pe bd.N.Grigorescu i-a omorat dl.Negoita S. (Miercuri, 3 august 2016, 20:19)

  infoInsider [utilizator]

  Si pe copacii de pe bd.N.Grigorescu si strazile adiacente i-a omorat dl.Negoita S. ...

  https://infoinsider.ro/2013/07/19/sector-3-udati-cu-super-glue-80-dintre-copacii-stradali-s-au-uscat-asteptam-alte-fonduri-europene/
 • -1 (7 voturi)    
  Plin (Joi, 4 august 2016, 0:09)

  MikeVd [anonim]

  Observ ca acest site este plin de specialisti in amenajari, peisagistica si materiale. Mai ca te intrebi cum naiba de toate orasele Romaniei sunt pline de balcoane inchise, termopane "ajustate" la dimensiune si polistiren. O fi dat Negoita tunuri, dar articolul si comentariile de aici sunt demne de Antena 3. In primul rand ca acel material cu care "se betoneaza" radacina pomilor nu este ciment, ci este un material permeabil(care permite trecerea apei si are rolul de a tine praful si noroiul departe de trotuar) folosit peste tot in lumea civilizata. In al doilea rand, as vrea sa stiu daca la noi toata lumea considera "spatiu verde" parloaga(ce se transforma in mocirla) pe care toti isi parcheaza masinile de pe marginea pseudo-trotuarelor impartie cu masinile.
 • -3 (7 voturi)    
  ...hi hi hi ... (Joi, 4 august 2016, 2:31)

  Jupanu1970 [utilizator]

  ce tare negoiza asta...primar, amenajeri, reamenajeri...etc. Titlu de articol vadit tendentios. ...asta i calitatea jurnalistilor romani...cit despre continut, nu primarul decide daca se taie sau nu ...
 • 0 (0 voturi)    
  Ne sufocaaaaaaaaaaaaaaaaam !!!!!! (Joi, 4 august 2016, 10:30)

  Frankie [utilizator]

  Nu mai avem aeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer !!!!!!!!!!!!!
  • -1 (1 vot)    
   Du-te la doctooooorrrr!! (Joi, 4 august 2016, 11:41)

   4Runner [utilizator] i-a raspuns lui Frankie

   Poate suferi de astttttm.
 • +1 (3 voturi)    
  Ced ca pe Negoita il enerveaza copacii (Joi, 4 august 2016, 10:38)

  Comentatorul-x [utilizator]

  Alta explicatie nu gasesc pentru masacrarea copacilor. In conditiile in care vara, la la 35 - 36 de grade, umbra arborilor e minunata, in conditiile in care in Bucuresti avem mii de tone de praf in atmosfera, tu sa vii si sa distrugi efectiv copacii...ei bine asta e o problema psihica a lui Negoita.
  Poata ar fi cazul sa mearga la un psiholog.
 • -1 (1 vot)    
  E clar: (Joi, 4 august 2016, 10:41)

  Toni_Romania [utilizator]

  Inafara de nebunia punctuala pt. Casa Poporului, Ceausesca a ingrijit Bucurestiul fata de ce fac asta. Anul trecuit ecologistii spuneau ca din 1990 in Buc s-au doborat 800.000 arbori. Ptg. sectorul privat, evident.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by