Procurorii DNA fac, luni dimineață, percheziții la Poliția Locală a municipiului București, la Poliția Capitalei și la Inspectoratul Județean de Poliție Călărași, într-un dosar de corupție vizând contracte de achiziție publică pentru achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției locale și a poliției naționale, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare.

Politia Locala Foto: Teodororoianu | Dreamstime.com

DNA a anunțat, într-un comunicat de presă, că procurorii fac cercetări într-o cauză penală vizând suspiciuni de corupție comise în perioada 2022-2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției locale și a poliției naționale.

Astfel, luni au loc percheziții domiciliare în cinci locații din București și din județul Călărași, din care trei sunt sedii ale unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale, a precizat DNA.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că perchezițiile au loc la Poliția Locală a municipiului București, la Poliția Capitalei și la Inspectoratul Județean de Poliție Călărași. În același dosar, vizând achiziționarea de echipament, în 19 februarie au fost făcute percheziții la Poliția Locală Sector 1.

Primăria Sectorului 1 a transmis atunci că „Poliţia Locală Sector 1 a pus la dispoziţia anchetatorilor toate documentele solicitate și colaborează cu DNA. „Dacă vreun angajat al administraţiei locale este implicat în practici nelegale nu vom ezita să luăm măsurile care se impun, inclusiv desfacerea contractului de muncă şi sesizarea autorităţilor competente”, au transmis oficiali ai Primăriei Sector 1.

Potrivit acestora, primarul Clotilde Armand a solicitat Corpului de Control al instituţiei să verifice toate contractele de achiziţii publice încheiate de Poliţia Locală în anul 2022. „Cine se crede mai presus de lege plăteşte!”, spunea primarul Sectorului 1. (Foto: Dreamstime.com)