Procurorii DNA fac joi percheziții la sediile Poliției Locale Sector 1, într-un dosar vizând încheierea unor contracte de achiziție de echipamente, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare.

Sediul DNAFoto: Victor Cozmei / HotNews.ro

DNA a anunțat, printr-un comunicat de presă, că procurorii fac cercetări într-un dosar ce vizează suspiciuni de corupție comise în perioada 2022-2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea Poliției Locale.

Potrivit DNA, au loc percheziții la patru adrese din București - două la sediile unei instituții publice și două la sediile unor firme.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că perchezițiile au loc la cele două sedii ale Poliției Locale Sector 1, din strada Prometeu, respectiv Odăi.

Aceleași surse spun că Poliția Locală a plătit către două firme pentru echipamente, precum uniforme sau bocanci, iar acestea nu au fost livrate sau au fost livrate parțial.

Clotilde Armand: „Cine se crede mai presus de lege plăteşte”

Primăria Sectorului 1 a transmis că „Poliţia Locală Sector 1 a pus la dispoziţia anchetatorilor toate documentele solicitate și colaborează cu DNA.

„Dacă vreun angajat al administraţiei locale este implicat în practici nelegale nu vom ezita să luăm măsurile care se impun, inclusiv desfacerea contractului de muncă şi sesizarea autorităţilor competente”, au transmis oficiali ai Primăriei Sector 1, citați de News.ro.

Potrivit acestora, primarul Clotilde Armand a solicitat Corpului de Control al instituţiei să verifice toate contractele de achiziţii publice încheiate de Poliţia Locală în anul 2022. „Cine se crede mai presus de lege plăteşte!”, a transmis primarul Sectorului 1.