Mandatele de arestare preventivă pentru milionarii britanici Andrew şi Tristan Tate, cercetaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol, au fost prelungite, decizia fiind luată vineri de Tribunalul București.

Milionarii britanici Andrew si Tristan TateFoto: Inquam Photos / George Calin

Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul celor două complice - o fostă poliţistă şi iubita lui Andrew Tate. Toți patru se află în arest din 30 decembrie 2022.

Acuzațiile aduse fraților Tate

Fraţii Tate şi cele două tinere complice sunt acuzaţi de DIICOT că au constituit un grup infracţional organizat în scopul racolării, cazării şi exploatării, prin obligarea unor femei la crearea unor materiale cu conţinut pornografic, destinate difuzării contracost pe site-uri de profil. Din aceste activităţi, ar fi obţinut importante sume de bani.

Conform procurorilor, fraţii Tate racolau tinere sub pretextul începerii unei relaţii de iubire, după care le duceau într-o casă din judeţul Ilfov, unde erau obligate să producă clipuri video care erau postate apoi pe site-uri pentru adulţi. Cei doi fraţi le induceau în eroare pe tinere că ar dori o relaţie de căsătorie/concubinaj şi că ar avea faţă de ele sentimente reale de iubire (metoda „loverboy”).

Victimele le-au povestit anchetatorilor că în vila din judeţul Ilfov era amenajat un studio de videochat, fiind întâmpinate la venire de paznici înarmaţi. Totodată, ele ar fi fost obligate să îşi facă tatuaje cu mesajul "owned by Tate".

Până în prezent, au fost identificate şase victime care au fost exploatate sexual de grupul condus de cei doi fraţi britanici.

DIICOT a instituit sechestru pe averea fraţilor Tate, respectiv pe 10 imobile case şi terenuri şi pe 15 autoturisme de lux: trei autoturisme Porsche, două BMW, două Ferrari, un Aston Martin, un McLaren, un Lamborghini şi cinci maşini Mercedes.

Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a preluat în administrare mașini şi ceasuri de lux, dar şi mai multe sume de bani, în valoare totală de aproximativ 18 milioane lei (3.636.000 euro).

CITEȘTE ȘI: FOTOGALERIE Colecția de mașini de lux a fraților Tate a atras inclusiv atenția BBC / Cum arată autoturismele de lux ridicate de autoritățile din România