Șeful Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mitulețu-Buică, a demisionat miercuri din funcție, la două zile după ce Agenția Națională de Integritate l-a acuzat de folosirea funcției pentru favorizarea unei persoane, respectiv și-a angajat cumnata în instituția pe care o conducea.

Constantin Florin Mituletu-BuicaFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

„Autoritatea Electorală Permanentă informează că astăzi, 11 ianuarie 2023, domnul Constantin-Florin Mitulețu-Buică a înaintat celor două camere ale Parlamentului demisia de onoare din funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente, începând cu data de 13 februarie 2023, în condițiile Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente și ale Legii nr. 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar”, se arată într-un comunicat al AEP.

În urmă cu două zile șeful Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin Mitulețu-Buică, a fost reclamat la Parchetul General de către Agenția Națională de Integritate (ANI), fiind acuzat că și-a angajat cumnata pe un post de consilier la cabinetul vicepreședintelui ANI.

Contactat de HotNews.ro, șeful AEP a susținut că este vorba despre o „suspiciune” pentru care nu ar exista „niciun fel de fundament”. „Voi depune în instanță o contestație la raportul ANI și voi aduce concluzii împotrivă”, a spus Mitulețu-Buică.

Întrebat cum a fost angajată la AEP cumnata sa (sora soției sale), Mitulețu-Buică a răspuns că angajarea acesteia a fost „la propunerea demnitarului”, adică a vicepreședintelui AEO la cabinetul căruia este consilier: „Unul dintre vicepreședinți a propus-o, nu eu, pentru că nu lucrează la cabinetul meu”.

El a susținut că femeia a avut mai multe locuri de muncă, iar printre calitățile ei se numără „activitatea profesională și implicarea de care a dat dovadă”.