​În urmă cu două zile, președintele Autorității Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, susținea că nu demisionează, chiar dacă ANI îl acuza că a încălcat legea când și-a angajat cumnata în instituția pe care o conducea. În 48 de ore lucrurile s-au schimbat însă.

Constantin Florin Mituletu-BuicaFoto: AGERPRES

„Nu am încălcat legea și nu demisionez”, declara luni Mitulețu-Buică.

El a susținut că este vorba despre o „suspiciune” pentru care nu ar exista „niciun fel de fundament”. „Voi depune în instanță o contestație la raportul ANI și voi aduce concluzii împotrivă”, a spus Mitulețu-Buică.

Întrebat cum a fost angajată la AEP cumnata sa (sora soției sale), Mitulețu-Buică a răspuns că angajarea acesteia a fost „la propunerea demnitarului”, adică a vicepreședintelui AEP la cabinetul căruia este consilier: „Unul dintre vicepreședinți a propus-o, nu eu, pentru că nu lucrează la cabinetul meu”.

De luni până acum lucrurile s-au schimbat. Potrivit surselor HotNews.ro, PSD, partid care l-a susținut, i-a cerut să demisioneze.

De altfel, liberalii pasaseră responsabilitatea social-democraților.

„Noi, liberalii, am fost tot timpul consecvenţi în abordarea acestor cazuri, vom considera că oamenii care sunt acuzaţi pentru situaţii de genul celei de faţă trebuie să corecteze acest lucru părăsind funcţia. România are instituţii abilitate în zona Justiţiei să cerceteze aceste speţe”, a declarat Ionuţ Stroe, luni la Digi 24.

Întrebat dacă aşteaptă demisia şefului AEP, Ionuţ Stroe a răspuns: „Preşedintele AEP şi-a recunoscut public la un post de televiziune conflictul de interese în care s-a găsit.”.

Șeful Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mitulețu-Buică, a demisionat miercuri din funcție.

„Autoritatea Electorală Permanentă informează că astăzi, 11 ianuarie 2023, domnul Constantin-Florin Mitulețu-Buică a înaintat celor două camere ale Parlamentului demisia de onoare din funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente, începând cu data de 13 februarie 2023, în condițiile Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente și ale Legii nr. 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar”, se arată într-un comunicat al AEP.

„Nu am încălcat legea și nu demisionez”, a reacționat luni șeful AEP, pentru Libertatea.

Citeşte întreaga ştire: Șeful AEP, Constantin Mitulețu-Buică, și-a dat demisia după ce liderii PSD i-au cerut să plece