Momentul în care bancomatul din Pavilion Expozitional din Constanța a fost aruncat în aer, în cursul nopţii de luni spre marţi, a fost surprins de camerele de supraveghere.

Bancomat aruncat în aer la CasteluFoto: Captura video

Polițiștii i-au reținut și audiat în acest caz pe italianca Katia Sanginesi și complicele ei, Cătălin Apostol, și cer arestarea preventivă, potrivit Știrile ProTV.

Polițiștii spun despre Katia Sanginesi că are legături cu grupare mafiotă Ndranghetam din Calabria, care se ocupă cu trafic de cocaină, asasinate la comandă şi spălare de bani.

Cei doi au fost prinși după ce au spart bancomatul din Constanța prin metoda „Devil's Pizza“, aceștia fiind filați de polițiști, notează Adevărul.

Italianca și complicele său au folosit un dispozitiv artizanal din metal, echipat cu o tijă subţire, pentru a introduce explozibil în bancomat.

Poliția spune că sunt aceleași persoane care au aruncat în aer acum 10 zile și bancomatul din comuna Castelu prin aceeași metodă, când au furat 100.000 de lei.

A doua oară, cei doi au pus mâna pe 90.000 de lei, iar surse din poliție spun că ar fi folosit o substanță asemănătoare trinitrotoluenului, pe care au folosit-o în timp ce în imobilul unde era plasat bancomatul erau trei paznici.

Italianca în vârstă de 55 de ani este suspectă în cazul altor șase spargeri comise la Roma și Bari, potrivit Știrile ProTV.