​Doi polițiști au fost sancționați cu încetarea contractului de muncă în urma unei cercetări disciplinare, declanșată după ce un tânăr a furat o autospecială din fața sediului IPJ Sibiu, s-a dat drept polițist și a împărțit amenzi, potrivit publicației Ora de Sibiu.

HotNews.roFoto: Hotnews

Doi polițiști au fost cercetați disciplinar după ce un tânăr reținut pentru că a condus beat a reușit să fure cheile unei autospeciale și a dat o tură prin oraș cu ea ca și cum ar fi polițist.

Poliția a deschis o anchetă în urma furtului autospecialei de la IPJ Sibiu și doi polițiști au plătit cu locul de muncă pentru isprava tânărului care a reușit să fure autospeciala de sub nasul lor.

„Cercetarea disciplinară a celor doi polițiști s-a finalizat cu aplicarea sancțiunii destituirii din poliție”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, potrivit Ora de Sibiu.

În urmă cu trei săptămâni, un tânăr de 23 de ani a fost prins beat la volan și a fost dus la sediul Poliției Rutiere pentru a i se întocmi documentele de cercetare penală. Bărbatul a plecat cu autospeciala și a început să oprească șoferii și să le dea amenzi.

Tânărul a fost prins după ce un sibian a sunat la 112 să semnaleze că un „polițist” este sub influența băuturilor alcoolice.