Un tânăr de 23 de ani a furat o autospecială a Poliției Rutiere Sibiu, apoi a oprit mașini în trafic, a pretins că este polițist și a dat „amenzi” șoferilor, scrie Turnul Sfatului. Mai mult, înainte de asta el fusese prins beat la volan și dus la sediul Poliției din parcarea căreia a furat autospeciala.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform Poliției Județene Sibiu, joi noapte, în jurul orei 00.40, tânărul, din localitatea Roșia, a fost oprit în trafic de polițiști pe strada Banatului din municipiul Sibiu, rezultatul testării sale alcoolscopice fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. El se afla la volanul unui atoturism neînmatriculat.

Bărbatul a fost dus la o unitate medicală, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge, după care a fost însoțit de polițiști la sediul Biroului Rutier Sibiu, pentru întocmirea documentelor de cercetare penală pentru infracțiunile de conducere sub influența alcoolului și conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Ulterior, în jurul orei 02.55, un șofer a anunțat la 112 că, în timp ce se afla pe bulevardul Mihai Viteazu din Sibiu, un bărbat îmbrăcat în ținută civilă a coborât dintr-o autospecială de poliție și i-a solicitat permisul de conducere. De asemenea, persoana care a făcut sesizarea a precizat și faptul că bărbatul respectiv s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii au constatat apoi că autospeciala fusese furată chiar de tânărul pe care îl prinseseră beat la volan și chiar din parcarea Biroului Rutier Sibiu, din fața sediului unității. În jurul orei 03.35, polițiștii l-au găsit pe hoț și mașina furată în localitatea Veștem.

"În prezent, persoana în cauză se află în custodia polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Sibiu, fiind audiată cu privire la circumstanțele stării de fapt constatate, urmând a fi aplicate măsuri legale în consecință”, a anunțat Poliția Județeană Sibiu într-o informare transmisă Turnul Sfatului.