​​Militarul francez găsit mort duminică în camera unui hotel din București unde era cazat de trei zile s-ar fi sinucis, înjunghiindu-se cu o foarfecă de papetărie pe care o avea în bagaj - este principala ipoteză a anchetatorilor, după două zile de cercetări, au declarat pentru HotNews.ro surse din anchetă.

Militari francezi ai Grupului de Luptă NATO din RomâniaFoto: MApN

Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, era subofițer și făcea parte din forțele armate franceze dislocate în România, Franța conducând Grupul de Luptă al NATO în țara noastră. Subofițerul era cazat la hotelul Pullman din nordul Capitalei de joia trecută, alături de alți colegi, având rezervată cazare până la începutul anului 2023.

El a fost găsit mort în camera de hotel duminică, fiind descoperit de către o menajeră a hotelului. Bărbatul avea răni înjunghiate, iar pe pieptul lui a fost găsită o foarfecă.

Surse judiciare au declarat marți pentru HotNews.ro că militarul avea două plăgi și mai multe urme în zona gâtului, iar principala ipoteză este că s-ar fi sinucis cu o foarfecă de papetărie pe care o avea în bagaje, varianta fiind menținută și după efectuarea necropsiei. Concluzia după analizarea imaginilor din hotel este că în camera acestuia - în care stătea singur - nu mai intrase nimeni altcineva, au mai declarat sursele citate.

Ancheta în acest caz este făcută de Parchetul Tribunalului Militar Bucureşti, fiind deschis dosar penal in rem pentru omor, în condițiile în care este o moarte suspectă. Conform acelorași surse, procurorii așteaptă de la Ministerul Apărării informații despre misiunea militarului francez în România.

Franța conduce Grupul de Luptă al NATO din România, constituit începând cu luna mai, în țara noastră aflându-se aproximativ 500 de militari francezi.

La propunerea Franței de a prelua rolul de națiune-cadru, batalionul francez dislocat în România, considerat vârful de lance al Forţei cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat al NATO (VJTF), formează, în prezent, Collective Defence Battle Group (CDBG) pe teritoriul național integrând, rotațional, efective ale Belgiei și Țărilor de Jos. Forțele principale ale CDBG sunt dispuse în Centrul Național de Instruire Întrunită din Cincu, unde execută misiuni și activități de instrucție alături de structuri ale Armatei României. (Foto: Dreamstime.com)