Un militar din cadrul forțelor armate franceze a fost găsit mort într-un hotel din București, având o plagă înjunghiată în zona gâtului, au declarat surse judiciare pentru HotNews.ro. Una dintre ipoteze este că bărbatul s-ar fi sinucis.

Poliția RomânăFoto: © Vlad Ispas | Dreamstime.com
  • UPDATE 15:30 Dosarul este instrumentat de Parchetul Militar, fiind luată în calcul și varianta sinuciderii, conform unor surse judiciare, care precizează că acesta s-ar fi înjunghiat cu o foarfecă, găsită pe pieptul său.

Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost ridicat pentru a fi dus la Institutul de Medicină Legală, în timp ce anchetatorii vor analiza imaginile de pe camerele de supraveghere din hotel și cartelele de acces în camere.

Poliția a fost sesizată prin 112 în acest caz, în jurul prânzului, după ce o cameristă l-a găsit decedat pe bărbat în camera unui hotel din nordul Capitalei. La fața locului au mers polițiști de la Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei.

Cetățeanul francez avea 41 de ani și era militar al forțelor franceze.

Potrivit surselor Știrilor TVR, bărbatul se cazase la acel hotel joi, 3 noiembrie, împreună cu alți militari francezi, având camere rezervate până în 3 ianuarie.

Nu s-au găsit urme de forțare a ușii camerei de hotel, care era încuiată pe dinăuntru, și nici urme de răvășire, conform Știrilor TVR.

Franța conduce Grupul de Luptă al NATO din România, constituit începând cu luna mai, în țara noastră aflându-se aproximativ 500 de militari francezi.

La propunerea Franței de a prelua rolul de națiune-cadru, batalionul francez dislocat în România, considerat vârful de lance al Forţei cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat al NATO (VJTF), formează, în prezent, Collective Defence Battle Group (CDBG) pe teritoriul național integrând, rotațional, efective ale Belgiei și Țărilor de Jos. Forțele principale ale CDBG sunt dispuse în Centrul Național de Instruire Întrunită din Cincu, unde execută misiuni și activități de instrucție alături de structuri ale Armatei României. (Foto: Dreamstime.com)