WhatsApp a picat marți în întreaga lume, utilizatorii raportând că serviciul de mesagerie deținut de Meta, compania mamă a Facebook și Instagram, nu poate fi accesat.

Logo WhatsAppFoto: Bigtunaonline, Dreamstime.com

12:15Serviciul de mesagerie deținut de Meta pare să fi revenit online și în România.

11:56O parte a utilizatorilor WhatsApp relatează că au început să primească mesajele care le-au fost trimise în perioada în care aplicația de mesagerie avea probleme.

11:51 Unii utilizatori au raportat că serviciul de mesagerie și-a revenit însă deocamdată nu este clar câți sunt în continuare afectați de eroare.

11:25 Meta are o primă reacție după ce serviciul WhatApp a picat, afirmând că depune eforturi pentru a remedia cât mai rapid problemele.

  • „Suntem la curent că unele persoane au momentan probleme cu trimiterea de mesaje și lucrăm la restaurarea WhatsApp pentru toată lumea cât mai rapid posibil”, a declarat un purtător de cuvânt al Meta.

10:42 Site-ul downdetector care monitorizează problemele tehnice ale marilor rețele de socializare și aplicații de mesagerie a început să înregistreze o creștere vertiginoasă a plângerilor utilizatorilor WhatsApp marți începând în jurul orei 10:00.

10:39The Independent notează că pana pare una globală și că cea mai populară aplicație de mesagerie la nivel mondial nu mai funcționează.

Jurnaliștii de la Business Insider notează la rândul lor că pana este una globală însă majoritatea plângerilor par să fie înregistrate în România, Statele Unite, Mexic, Franţa, Norvegia, Grecia și India.

WhatsApp este folosit de peste două miliarde de utilizatori din întreaga lume, fiind cea mai populară aplicație de mesagerie în peste 100 de țări. India, țara cu a doua populație ca mărime din lume, este cea mai mare piață pentru aplicația de mesagerie cumpărată de Facebook în 2014.

De ce nu merge WhatsApp

Majoritatea utilizatorilor WhatsApp raportează că mesajele scrise nu se trimit după ce apasă pe „Enter” de la desktop sau trimit „Send” pe dispozitivele mobile, ceea ce înseamnă că mesajele rămân „în aer”, fiind trimise fără a fi primite de cealaltă parte.

Nu este clar deocamdată dacă ele vor ajunge la destinatari după ce Meta remediază problemele.

Însă alți utilizatori raportează că nu pot accesa defel aplicația de mesagerie, aceasta rămânând blocată în ecranul de încărcare.

Unii utilizatori ai aplicației au reclamat de asemenea că WhatsApp se „învârte în gol” pentru o perioadă, după care le afișează o eroare ce îi informează că serviciul de mesagerie nu se poate conecta la internet.

Noile probleme ale WhatsApp vin după ce în luna octombrie a anului trecut atât aplicația de mesagerie cât și Instagram și Facebook, toate deținute de compania Meta fondată de Mark Zuckerberg, au căzut la nivel global.

Vom reveni cu amănunte pe măsură ce aceasta apar.