IPS Teodosie este acuzat de un fost călugăr, Cristi Călin, că i l-a prezentat deputatului Aurel Bălășoiu pe presupusul minor cu care ar apărea în imaginile publicate recent și care au declanșat scandalul sexual în urma căruia parlamentarul a fost exclus din PSD, conform Gândul.ro. Arhiepscopia Tomisului a reacționat marți spunând că IPS Teodosie nu are legătură cu cazul lui Bălăşoiu, pe care l-a văzut doar la slujbele oficiate pentru un bolnav, apropiat al deputatului: "Dacă cineva acuză pe IPS Teodosie, trebuie să prezinte şi dovezi, altfel acuzele devin calomnii".

Arhiepiscopul TeodosieFoto: Agerpres

Cristi Călin, "călugărul-amant" al deputatului Aurel Bălășoiu spune că imaginile compromițătoare în care acesta apărea alături de un tânăr - escorta ”Cristi” - nu sunt decât o primă filă dintr-un scenariu cu ramificații multiple, apărând conexiuni cel puțin controversate cu înalte fețe bisericești ale Bisericii Ortodoxe Române (BOR), respectiv PS Visarion Bălțat, episcopul Tulcii, și ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, scrie Gândul.

Cristi Călin susține că IPS Teodosie i l-a prezentat deputatului pe presupusul minor care apare în imaginile cu parlamentarul în ipostaze intime și ar fi vrut să îl pedepsească pe Aurel Bălășoiu pentru că ar fi avut o relație cu unul dintre șoferii arhiepiscopului, conform publicației citate.

Gândul a publicat și o înregistrare audio cu o discuție dintre deputat și fostul călugăr, care îl avertiza pe parlamentar că urmează să fie audiat de procurori, după ce a fost filat în cadrul unui dosar de consum de droguri și îl sfătuia să șteargă toate probele din telefon.

Arhiepiscopia Tomisului respinge acuzațiile

Arhieposcopia Tomisului a reacționat printr-un comunicat de presă transmis marți, în care spune că IPS Teodosie nu are legătură cu cazul deputatului Aurel Bălășoiu, pe care l-a văzut doar la slujbele oficiate pentru un bolnav, apropiat al deputatului:

  • "Dacă cineva acuză pe IPS Teodosie, trebuie să prezinte și dovezi, altfel acuzele devin calomnii.
  • Avem serioase îndoieli cu privire la credibilitatea informațiilor pe care Cristi Călin le lansează cu referire la IPS Teodosie, câtă vreme, după cum însuși declară în interviu, acționează din frustrare pentru faptul că a fost exclus din monahism și exmatriculat de la două Facultăți de Teologie, urmare a unui comportament dovedit incompatibil cu morala creștină: calomnie, comerț neautorizat, port ilegal de uniformă clericală, actualmente făcând parte dintr-o biserică-pirat, nicidecum din BOR, iar în Arhiepiscopia Tomisului a fost depistat, anul trecut, colectând ilegal bani în numele Bisericii".

Fostul călugăr a invocat în scandalul sexual și numele Episcopului Tulcii, Visarion, iar episcopia a răspuns și ea, calificând acuzațiile drept nefondate și halucinante:

  • "Aceste acuze nefondate și halucinante lansate în presă de către Cristi Călin, o persoană care acționează pe fondul frustrărilor aduse de excluderea din monahism și a exmatriculării de la două Facultăți de Teologie, urmare a unui comportament dovedit incompatibil cu morala creștină: calomnie, scandaluri sexuale, port ilegal de uniformă clericală, etc aduc un prejudiciu atât imaginii Bisericii Ortodoxe în ansamblu, cât și clerului și credincioșilor tulceni, dar, mai ales, ierarhului eparhiot.

Îndemnăm clerul și pe credincioșii tulceni la discernământ duhovnicesc, și mai ales la rugăciune stăruitoare pentru ca Adevărul să iasă la lumină, și să fie instaurată cât mai curând pacea sufletească și încrederea dintotdeauna în valorile spirituale și morale ale credinței creștine".

Deputatul Aurel Bălășoiu, exclus din PSD pentru "încălcarea legii, a demnității umane și a moralei creștine"

Sâmbătă,PSD a anunțat excluderea din partid a deputatului Aurel Bălășoiu, spunând că se așteaptă ca acesta să demisioneze urgent din Parlament. Partidul a vorbit despre "încălcarea legii, a demnității umane și a moralei creștine", fără a preciza însă despre ce este vorba.

Imagini în care ar apărea deputatul în ipostaze intime alături de un băiat au fost publicate de Gândul.

"Le-am privit, le-am studiat, pot spune că nu sunt vinovat"

Deputatul Aurel Bălăşoiu susține însă că nu este el în imaginile care l-ar surprinde în ipostaze intime alături de un băiat și că nu îl cunoaşte pe tânărul din fotografii.

  • "Le-am privit, le-am studiat, pot spune că nu sunt vinovat şi drept dovadă că aşteptăm să vedem soluţia care va fi, ce se va întâmpla, că dacă nu ştim nimic, ce e în spate, absolut nu poţi să vorbeşti.
  • Nu (nu îl cunosc pe tânărul din fotografii - n.r.) şi oricum nu apare copil minor acolo, cum sunt pozele.
  • Nu sunt eu acolo (în acele fotografii - n.r.), ăsta e punctul meu de vedere”, a declarat duminică, la Antena 3, deputatul Bălășoiu.

El spune că nu îşi va da demisia şi din funcția de parlamentar.

Absolvent de Teologie, fost primar

Aurel Bălășoiu, în vârstă de 62 de ani, este la primul mandat de deputat de Argeș.

Din anul 2004, el a fost primar al comunei Rociu din judeţul Argeş, din anul 2004.

Este absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti şi al Facultăţii de Teologie din cadrul Universităţii Piteşti.

În CV-ul postat pe site-ul Camerei Deputaţilor acesta se descrie drept ”o persoană sociabilă şi responsabilă în activitatea desfăşurată, un puternic om de administraţie ce a avut mereu o colaborare impecabilă cu instituţiile locale, judeţene şi naţionale, un bun agricultor şi crescător de animale”.

În Parlament, activează în comisia de agricultură şi este membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Malaezia, Macedonia de Nord şi Congo.A avut două luări de cuvânt în Parlament, de la depunerea jurământului, 6 declaraţii politice depuse în scris şi 54 de propuneri legislative, din care 11 promulgate, precum şi 7 întrebări şi interpelări.

Parchetul General verifică imaginile și va decide dacă deschide dosarul penal în cazul deputatului

​Imaginile în care ar apărea deputatul Aurel Bălăşoiu în ipostaze intime alături de un băiat și care au determinat excluderea din PSD a parlamentarului sunt analizate de către Parchetul General, care ar urma să decidă dacă deschide un dosar penal în acest caz.

  • „În momentul de faţă se analizează de către Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică. De îndată ce se va stabili dacă se deschide sau nu dosar penal, se va anunța”, au declarat luni, pentru News.ro, reprezentanţi ai Parchetului General

Ei au precizat că ar urma să se stabilească dacă se deschide sau nu un dosar penal în baza imaginilor şi informaţiilor apărute.