Zona de pe Defileul Jiului unde un șofer a murit după ce i-a căzut un bolovan peste mașină este asigurată cu plase, iar piatra care a căzut peste autoturismul aflat în trafic a fost dislocată "fie de apă, fie de vânt, fie de trecerea unui animal sălbatic", situaţia fiind "una total impredictibilă", susțin reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova.

Defileul Jiului Foto: Agerpres
  • "Zona în care a avut loc incidentul de pe Defileul Jiului este asigurată cu plase.
  • Piatra, de mici dimensiuni, a venit de pe versant de la o înălţime foarte mare, dintr-o zonă cu torenţi, unde nu se pot monta plase, pentru că ar bloca scurgerea apelor de pe versanţi.
  • Permanent facem verificări în zonă şi îndepărtăm stâncile şi copacii care prezintă risc de prăbuşire. Zona are şi semnalizarea necesară privind posibile căderi de pietre.
  • Este primul eveniment soldat cu deces de până acum.
  • Piatra respectivă a fost dislocată fie de apă, fie de vânt fie de trecerea unui animal sălbatic. Situaţia a fost una total impredictibilă", au transmis pe Facebook reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova.

Șeful CNAIR, Cristian Pistol, vorbește și el despre o situație impredictibilă și spune că a dispus verificări pe drumurile de munte:

  • "Ca urmare a tragicului eveniment de astăzi de pe DN66 (Defileul Jiului), am cerut, din nou, tuturor directorilor regionali din cadrul CNAIR să realizeze verificări și intervenții suplimentare pe drumurile care tranzitează zone montane!
  • Intervenim, monitorizăm permanent și facem tot ce este posibil să protejăm participanții la traficul rutier de pietre și copaci care pot cădea de pe versanți.
  • Deși situația de astăzi a fost impredictibilă, vreau să continuăm să căutăm soluții și să mărim nivelul monitorizării acestor versanți la nivelul DRDP-urilor, astfel încât să reducem la maximum astfel de riscuri".

Reamintim că un bărbat a murit, duminică, după ce un bolovan desprins de pe un versant pe Defileul Jiului a căzut peste mașina sa și a trecut prin parbriz.