Un bărbat a murit, duminică, după ce un bolovan desprins de pe un versant pe Defileul Jiului a căzut peste mașina sa și a trecut prin parbriz.

Defileul Jiului Foto: Agerpres

19:16 Zona de pe Defileul Jiului unde un șofer a murit după ce i-a căzut un bolovan peste mașină este asigurată cu plase, iar piatra care a căzut peste autoturismul aflat în trafic a fost dislocată "fie de apă, fie de vânt, fie de trecerea unui animal sălbatic", situaţia fiind "una total impredictibilă", susțin reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova.

17:20 În zona în care s-a produs tragedia versanții nu sunt protejați cu plase.

  • "Piatra căzută e una de mici dimensiuni, a venit de pe o zona de torenți unde nu se pot monta plase, iar acest tip de piatră, în mod normal, nu ar fi trebuit să ajungă pe carosabil. Este singurul incident de acest gen.
  • Noi permanent intervenim acolo. Sunt și situații imprevizibile, indiferent ce măsuri ai lua", a susținut, la Digi 24, purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor, Alin Ștefănescu.

Incidentul a avut loc în localitatea Bumbeşti-Jiu, după ce un bolovan a căzut de pe versant pe un autoturism aflat în trafic, prin parbriz.

Echipe de salvatori din două judeţe au intervenit la faţa locului şi l-au scos pe şofer din maşină în stop cardio-respirator, însă acesta nu a mai putut fi salvat.

Conform Poliției Gorj, șoferul avea 56 de ani, era din judeţul Giurgiu și conducea din direcţia Petroşani-Târgu-Jiu.

Cu el în mașină se mai aflau două femei care au fost rănite.

  • "În urma acestui eveniment au rezultat 3 victime: şoferul autoturismului, un bărbat în vârstă de 56 de ani şi două femei în vârstă de 60, respectiv 50 de ani.
  • Şoferului i s-au aplicat manevrele de resuscitare, însă, din nefericire, fără rezultat, ulterior fiind declarat decedat.
  • Celelalte două victime au fost preluate de echipajele specializate şi li s-au acordat primele îngrijiri medicale la faţa locului, însă acestea au refuzat transportul la spital", a precizat și ISU Gorj, conform Agerpres.

În acest caz, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.

Nu este primul incident de acest fel în Defielul Jiului.

Un șofer de TIR a scăpat nevătămat la începutul lunii septembrie după ce un bolovan a căzut pe cabina autrotrenului, care a fost grav avariată, potrivit Observatorul Național.

Drumarii susțineau atunci că rocile au căzut dintr-o zonă unde nu există plase de siguranță, cel mai probabil din cauza ploilor ori chiar a animalelor sălbatice.