Premierul Nicolae Ciucă a anunţat joi seară că a acceptat demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcţia de ministru al Educaţiei.

Nicolae Ciucă și Sorin CîmpeanuFoto: Agerpres

„Am acceptat astăzi demisia domnului Sorin Cîmpeanu din funcţia de ministru al Educaţiei. Îi mulţumesc pentru colaborarea de până acum şi pentru proiectele demarate în beneficiul sistemului de educaţie”, a scris premierul Ciucă într-un mesaj pe Facebook.

El spune că, „în continuare, România are nevoie de stabilitate şi coerenţă pentru a putea implementa reforma durabilă pe care ne-o dorim cu toţii pentru învăţământ” și că urmează să aibă loc consultări „în Partidul Naţional Liberal şi în cadrul coaliţiei de guvernare şi să validăm, cu celeritate, propunerea pe care o voi înainta domnului preşedinte al României, Klaus Iohannis, pentru funcţia de ministru”.

  • Potrivit unor surse guvernamentale, Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, va prelua interimar portofoliul Educației în urma demisiei lui Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi-a anunţat joi seară demisia din funcţie, demisie ce vine în contextul acuzaţiilor de plagiat la adresa sa.

CITEȘTE ȘI: Sorin Cîmpeanu, al doilea ministru al Educației acuzat de plagiat care demisionează. Cronologia scandalului