Președintele ANPC, Horia Constantinescu, a publicat pe rețelele de socializare două clipuri din timpul unui control al autorității pe care o conduce efectuat la sediile unor firme care livrează mâncare prin aplicațiile de livrare, în timpul cărora au găsit niște condiții greu de descris pentru un loc în care se prepară produse alimentare vândute la prețuri destul de piperate.

Mâncare comandată prin aplicațiile de livrareFoto: © Chernetskaya | Dreamstime.com

Primul loc în care au ajuns inspectorii ANPC a fost Oala lui Vio, o firmă care vinde mâncare cu ajutorul aplicațiilor de livrare, unde s-a găsit un „dezastru” scrie șeful ANPC, Horia Constantinescu, într-o postare pe TikTok.

Imaginile arată bucătăria firmei care funcționează într-un subsol unde domnește mizeria, condiții improprii pentru prepararea unor produse destinate consumului.

@horiaconstantinescuanpc

Multumim celui care ne-a scris in online! Amenda si INCHIS!

♬ original sound - Horia Constantinescu

A doua oprire a inspectorilor de la protecția consumatorilor a fost în buricul Capitalei, în zona Cotroceni, unde se află restaurantul Kicen, unde se poate lua masa și care livrează, de asemenea, produse prin aplicațiile de livrare.

Aici inspectorii au avut parte de alte surprize neplăcute, au găsit inclusiv o toaletă aproape de locul în care se prepară mâncarea care este ulterior vândută.

@horiaconstantinescuanpc

Asa inteleg unii sa va respecte! Gatind cu toaleta in bucatarie!

♬ original sound - Horia Constantinescu

Și aici gândacii și mizeria se simțeau ca acasă, arată imaginile publicate de Horia Constantinescu.

La sfârșitului lunii august, ANPC a anunțat că va verifica toate fast-food-urile din București după ce au găsit muște și gândaci la o shaormerie.

ANPC a precizat la sfârșitul verii că echipe de control, coordonate de vicepreşedintele Mihai Culeafă, vor supraveghea modul în care covrigăriile, patiseriile, shaormeriile din Bucureşti, îşi desfăşoară activitatea, astfel încât clienţii obişnuiţi ai acestora, muncitori, taximetrişti, elevi şi studenţi şi alte categorii sociale, obişnuiţi consumatori ai unităţilor respective, să beneficieze de condiţii normale de servire.

“Îi invit pe toţi cei care constată probleme, să îmi transmită, pe contul meu de facebook sau la numărul meu de telefon 0727.333.363, special dedicat consumatorilor, imagini sau informaţii despre locaţia unde văd că lucrurile nu sunt în regulă şi imediat vom verifica locaţia cu pricina”, a mai transmis vicepreşedintele ANPC.

Foto articol ©Chernetskaya|Dreamstime.com