Salavatorii din Bistriţa Năsăud intervin duminică dimineaţă după ce au fost anuntaţi că un avion de mici dimensiuni a căzut în lacul Colibiţa. Primele date aratau că două persoane sunt rănite, una fiind inconştientă, potrivit News.ro

ISUFoto: SMURD
  • UPDATE 2: Pilotul a murit. „Din păcate, după mai bine de 100 de minute de aplicare a protocolului de resuscitare, organismul bărbatului nu a mai răspuns manevrelor aplicate, echipajele medicale fiind nevoie să îi declare decesul la locul solicitării", a transmis ISU, potrivit Agerpres.
  • UPDATE: Salvatorii ISU încearcă resuscitarea pilotului avionului, aflat în stare gravă. Acesta ar fi răspuns în repetate rânduri la eforturile de resuscitare, dar de fiecare dată a picat înapoi în stop cardio-respirator, potrivit reprezentanților ISU Bistrița la Digi24. Pasagerul, un cetățean german, este conștient, nevătămat și nu a necesitat transportul la spital.

„Avion uşor, căzut în lacul Colibiţa. Din primele informaţii, există două victime, dintre care una inconştientă”, transmite ISU Bistriţa Năsăud.

La faţa locului intervin echipaje ale ISU, fiind solicitat şi un elicopter SMURD. Acţiunea de salvare este în desfăşurare.

Accidentul din Bistrița Năsădu vine la mai puțin de o zi după un alt eveniment aviatic, un avion de mici dimensiuni care s-a prăbușit în județul Giurgiu.

În urma accidentului aviatic de la Giurgiu și-au pierdut viața două persoane.