Inspectorii sanitari veterinari au dat amenzi de peste 2,8 milioane de lei în urma controalelor făcute în cadrul "Comandamentului Sezon Estival 2022", în perioada 27 iunie - 8 august, a anunțat marți Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Alimente depozitate direct pe jos, pe litoralFoto: ansvsa.ro

Conform sursei citate, au fost verificate 1.314 unităţi de vânzare cu amănuntul şi alimentaţie publică, dintr-un total de 1.331, listate de ANSVSA. În urma controalelor au fost date 283 de amenzi în valoare de 2.807.600 lei, fiind, totodată, emise o decizie de interzicere a activităţii şi alte patru de suspendare temporară.

De asemenea, a fost confiscată o cantitate de 1.107,3 kg de produse alimentare (carne, peşte, produse din peşte, preparate culinare).

Neregulile descoperite în urma controalelor: comercializarea directă a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare; condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea de produse alimentare cu termen de valabilitate depăşit.

Comandamentul Sezon Estival 2022 funcționează pe litoral în zona delimitată de localităţile Corbu şi Vama Veche, iar reclamațiile pot fi făcute la numărul de telefon 0786.577.007. Acest număr funcţionează în paralel cu numărul de Call-Center al ANSVSA (0800.826.787), apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

CITEȘTE ȘI: Razie în Costinești: peste șase tone de carne și pește expirate de câțiva ani, descoperite la un agent economic. Șeful ANPC: N-am mai întâlnit asemenea nereguli vreodată