​Luni, la „Referendum”, Mihai Rădulescu îşi provoacă invitaţii şi publicul să-şi spună opiniile vizavi de scumpirea tot mai îngrijorătoare a carburanţilor. Răspunsuri de la politicieni şi experţi în fiscalitate primim pe 27 iunie, de la 21.00, în direct la TVR 1 şi TVR INFO.

Sondaj compensare carburantiFoto: Hotnews
  • Emisiunea este realizată în parteneriat cu HotNews.ro. Cititorii pot răspunde în continuare la sondajul lansat de HotNews și pot să-și spună părerea pe temă folosind sistemul de comentarii de la finalul articolului.

Cum poate fi oprită scumpirea accelerată a carburanţilor din ultimele luni? Va da sau nu rezultate compensarea anunţată de Guvern începând cu 1 iulie? Ce efecte ar avea celelalte posibile soluţii: plafonarea preţurilor, reducerea accizelor sau a TVA, supraimpozitarea benzinarilor?

Mihai Rădulescu pune în discuţie aceste subiecte într-o nouă ediţie „Referendum”, difuzată în direct la TVR 1 şi TVR INFO luni, 27 iunie, de la ora 21.00.

Ce efect va avea compensarea de 50 de bani la litrul de carburant? Răspunsuri vin, de această dată, de la două seturi de invitaţi; în prima parte a emisiunii, de la ora 21.00, îi vom asculta pe politicieni, atât pe cei de la guvernare, cât şi din opoziţie: Cătălin Boboc - secretar de stat Ministerul Muncii, PNL, Gabriel Zetea – deputat PSD, Comisia Buget Finanţe, Bănci, respectiv Dan Barna – vicepreședinte USR şi vicepreşedinte Camera Deputaţilor; în partea a doua, de la ora 22.00, cuvântul va fi dat experţilor în economie şi fiscalitate: Gabriel Biriş – expert fiscal, avocat de business, Valentin Ionescu – analist economic, fost ministru al Privatizării, Bogdan Glăvan – profesor universitar de economie.

„După cum telespectatorii noştri fideli cred că au observat deja, ’Referendum’ este un program viu, flexibil, care încearcă să surprindă de fiecare dată, prin surprize legate de format sau de invitaţi. Un lucru rămâne neschimbat: dorinţa noastră de a aduce în dezbatere, întotdeauna, cele mai aprinse şi relevante controverse din spaţiul public. Iar creşterea continuă a preţului la carburanţi este un fenomen care preocupă acum o ţară întreagă. O lume întreagă, de fapt. Soluţiile propuse sunt diferite şi încercăm să aflăm care este cea mai bună pentru români. Altfel, perspectivele sunt dramatice nu doar pentru şoferi sau transportatori, ţinând cont de efectele în lanţ ale scumpirii carburanţilor. Sunt specialişti care au estimat că, în viitorul apropiat, prețul benzinei și al motorinei va atinge 11 lei/l la motorină și 10 lei/l la benzină. Ironia sorţii face ca acestea să fie exact valorile la care a vândut brusc o benzinărie din Beiuş, în urmă cu 3 luni, generând panică şi cozi în multe locuri din ţară! Atunci, benzinăria cu pricina a fost amendată şi obligată să revină la preţul pieţei de la acea dată. Acum, suntem cu toţii amendaţi, cu fiecare nou salt al preţurilor la combustibili”, ne face Mihai Rădulescu introducerea în subiectul ediţiei din 27 iunie.

Telespectatorii sunt invitaţi să-şi exprime opiniile pe platformele online stiriletvr.ro şi hotnews.ro, precum şi pe paginile de Facebook TVR 1 şi Facebook Referendum. Cele mai interesante comentarii şi întrebări vor fi prezentate în emisiune.

Sondajul demarat în ediţia precedentă, în care am fost invitaţi să ne spunem părerea referitor la proiectul de lege ce vizează scăderea vârstei de vot, continuă încă atât pe stiriletvr.ro, cât şi pe platforma partenerului media hotnews.ro, iar rezultatul va fi anunţat luni seară, la „Referendum”.