Stația de metrou Valea Ialomiței a fost inundată în urma ploii torențiale de marți după-amiază. De asemenea, mai mulți cpaci au fost doborâți de vânt, iar mai multe linii de transport în comun au fost blocate.

Statie de metrou inundata in BucurestiFoto: Facebook - Economica

Echipajele ISU au avut zeci de intervenţii pentru îndepărtarea copacilor căzuţi, iar la metrou s-a intervenit pentru îndepărtarea apei în mai multe staţii.

Totodată, STB a anunţat, pe Twitter, că, din cauza copacilor căzuţi de reţeaua de contact, au fost blocate Linia 3 - pe Str. Aviator Popişteanu, pe sensul spre capătul de linie Mezeş, Liniile 70 şi 79 - pe Str. Delea Nouă, Linia 79 - pe Str. Izvorul Rece pe sensul spre Piaţa Reşiţa.

În zona Calea 13 Septembrie/ Drumul Sării, pe Bd. Mărăşesti, Bd. Timisoara, Str. Braşov, vehiculele STB SA sunt blocate din cauza acumulărilor de apă, iar tramvaiele pe str. Zeţarilor, tot din cauza apei acumulate pe şosea.

19:31Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF) a anunțat că 12 autoturisme au fost afectate în urma vijeliei de marţi după-amiază.

ISUBIF spune că a intervenit pentru înlăturarea a 25 copaci căzuţi pe carosabil şi peste mașini și pentru evacuarea apei de pe 11 străzi inundate, din 27 de locuinţe şi 11 curţi.

De asemenea, pompierii au acționat în opt localităţi din Ilfov pentru înlăturarea a trei copaci căzuţi, evacuarea apei din opt locuinţe şi de pe două străzi.

18:17Potrivit Primăriei Capitalei, compania Apa Nova, furnizorul de servicii de apă şi canalizare pentru Bucureşti, a suplimentat echipele din teren şi se intervine cu 20 hidrocurăţitoare, 23 autoutilitare, 18 echipamente de pompare şi un personal format din 160 de specialişti.

17:55 Au mai fost afectate intrările în stațiile de metrou Petrache Poenaru, Eroilor și Unirii. O parte din probleme s-au rezolvat, transmite Metrorex.

În ceea ce privește stația de metrou Valea Ialomiței (accesul cu Valea Oltului), Metrorex spune că furnizorul de servicii lucrează la suprafață pentru că refulează canalizarea și excesul ajunge și spre subteran: "Se lucrează și în stație pentru degajarea apei. Stația este funcțională prin celelalte căi de acces".

Conform sursei citate, la această oră situația de la stația Valea Ialomiței este rezolvată.

În imaginile publicate de Economica.net se poate vedea cum apa curge pur și simplu pe scările rulante.

"Din cauza ploii torențiale de astăzi, manifestată cu intensitate, echipele Metrorex au intervenit cu operativitate, acolo unde situația a impus-o, pentru dirijarea apelor și menținerea funcționalității gurilor de evacuare. Circulatia trenurilor de metrou se desfasoara normal", au transmis reprezentanții Metrorex.

O avertizare nowcasting de furtună ce vizează capitala a fost emisă marți după-amiază de Administrația Națională de Meteorologie. Potrivit meteorologilor, se vor semnala averse torențiale care vor depăși 40...50 l/mp (în zona avertizată s-au acumulat în jur de 50 l/mp), descărcări electrice și grindină de dimensiuni mici și medii.

Meteorologii au extins avertizarea de vreme severă pentru municipiul București și au emis un cod roșu de furtună, valabil până la ora 18:30.