O avertizare nowcasting de furtună ce vizează municipiul Bucureşti a fost emisă marți după-amiază de Administrația Națională de Meteorologie.

Furtuna in Bucuresti Foto: Captura video

UPDATE 17:05: Meteorologii au extins avertizarea de vreme severă pentru municipiul București și au emis un cod roșu de furtună, valabil până la ora 18:30.

Potrivit meteorologilor, se vor semnala averse torențiale care vor depăși 40...50 l/mp (în zona avertizată s-au acumulat în jur de 50 l/mp), descărcări electrice și grindină de dimensiuni mici și medii.

  • Cod roșu a fost emis și pentru județul Ilfov (îndeosebi localitățile Jilava, Măgurele, Vidra, Bragadiru, 1 Decembrie, Clinceni, Cornetu, Copăceni), unde, de asemenea, se vor semnala averse torențiale care vor depăși 40...50 l/mp, descărcări electrice și grindină.

A fost emis un nou mesaj Ro-Alert, bucureștenii fiind atenționați că în Capitală e cod roșu de vijelie puternică: „Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție”.

Anterior, în intervalul 16:42 - 17:30, Capitala s-a aflat sub atenționare cod portocaliu de furtună.

Se vor semnala local averse torențiale care vor acumula peste 20...25 l/mp, frecvente descărcări electrice și grindină, a precizat ANM.

Bucureștenii au fost atenționați cu privire la vremea severă și printr-un mesaj Ro-Alert. „Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție”, transmit autoritățile.