​Poliţia a intrat în posesia dronei jurnalistului britanic Charlie Ottley, care i-a fost furată duminică seară în timp ce acesta se afla în Parcul Civic din Timişoara. Un bărbat a predat-o poliţiştilor.

Charlie Ottley Foto: Facebook - Charlie Ottley

Polițiștii au recuperat obiectul la scurt timp după ce au fost reținuți cei trei copii bănuiți că au furat drona și alte echipamente fotografice ale jurnalistului Charlie Ottley.

  • „După ce au fost depistaţi cei 3 bănuiţi de comiterea furtului din Parcul Civic, poliţiştii Secţiei 1 Timişoara au continuat investigaţiile, iar la scurt timp, în aceeaşi zi, a fost identificat şi bărbatul care a găsit drona, ce a fost abandonată pe strada I.C. Brătianu din Timişoara.
  • Bărbatul a fost contactat şi a predat drona poliţiştilor în cursul acestei zile, 7 iunie, urmând ca aceasta să fie înmânată aparţinătorului”, a transmis marți Poliția Județeană Timiş, citată de News.ro.

Pe lângă dronă au fost recuperate şi cardurile pe care erau înregistrările făcute de jurnalistul britanic, a mai precizat IPJ Timiș.

Cine sunt suspecții

Doi băieţi şi o fată cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani sunt principalii suspecţi în cazul tâlhăriei comise asupra jurnalistului britanic Charlie Ottley.

Copiii au recunoscut că i-au furat bunurile jurnalistului britanic, dar au spus că s-au speriat şi au abandonat geanta acestuia în care se afla şi drona.

Cum s-a produs jaful

Drona a fost sustrasă, alături de echipamente de filmare, de la jurnalistul britanic Charlie Ottley în zona centrală a municipiului Timişoara, duminică seară.

Jurnalistul a povestit cum a fost jefuit, afirmând că stătea pe bancă, iar cineva s-a apropiat şi i-a luat rucsacul în care se aflau drona și echipamentele de filmare şi a fugit.

Ottley a precizat că s-a luat după hoţ, dar acesta era mai bine antrenat. El a făcut luni apel la cel care a furat echipamentele să îi înapoieze cardul cu imaginile filmate.

El a mai afirmat că este pentru prima dată cand i se întamplă așa ceva în România și că incidentul nu i-a schimbat opinia despre țara noastră și despre Timișoara.

Charlie Ottley promovează România

Charlie Ottley este realizatorul celebrelor documentare Wild Carpathia si Flavors of Romania.

Charlie Ottley a fost distins cu Crucea Casei Regale din România pentru Wild Carpathia, a fost premiat pentru cea mai bună campanie de promovare a României derulată peste hotare la România Insider Awards, dar şi pentru "Cea mai Importantă Iniţiativă în Domeniul Media şi Jurnalism", la Premiile România TopHotel, potrivit Agerpres.

Jurnalistul britanic este un mai mare promotor al ţării noastre peste hotare.

Acesta a realizat mai multe materiale de promovare a Transilvaniei şi Braşovului, care au fost difuzate de televiziunile naţionale şi pe postul BBC World.

Producătorul britanic de televiziune Charlie Ottley a lansat, anul trecut, la Tulcea, documentarul "Wild Danube", realizat în Delta Dunării.