Un nou incident la metroul din Bucureşti a avut loc joi dimineaţă, după ce între staţiile Tineretului şi Eroii Revoluţiei s-a sesizat miros de fum. Reprezentanţii Metrorex au transmis că acesta a fost cauzat de deteriorarea unui izolator aflat între şina de alimentare cu energie şi calea de rulare, transmite News.ro.

La metrou în BucureștiFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Cele două staţii au fost închise de ISU până s-a remediat problema, dar nu au fost trenuri blocate sau călători evacuaţi. Aceasta vine la două zile după ce, la Piaţa Romană, au fost degajări mari de fum.

"Astăzi, 26 mai 2022 ora 4.45, în tunelul dintre staţiile Tineretului şi Eroii Revoluţiei, a fost sesizat miros de fum. Echipele de intervenţie Metrorex s-au prezentat imediat la faţa locului pentru remediere. Acestea au constatat deteriorarea (conturnarea) din cauza umidităţii şi a condiţiilor din tunel (praf, alte reziduri) a unui izolator aflat între şina de alimentare cu energie şi calea de rulare", au transmis reprezentanţii Metrorex.

Conform sursei citate, personalul Metrorex a sesizat ISU, conform procedurilor. Ventilaţia a fost acţionată imediat în sistem de evacuare a fumului din tunel/staţie.

"În scop preventiv, ISU a hotărât închiderea celor 2 staţii până la remediere. După verificări, staţiile au redeschise. Menţionăm că nu au fost blocate trenuri de metrou în tunel sau călători evacuaţi. Circulaţia trenurilor de metrou se desfăşoară la această oră în condiţii normale", a arătat Metrorex.

Reprezentanţii companiei au precizat că siguranţa călătorilor nu a fost pusă în niciun moment în pericol.