Fostul ministrul a Justiției Steian Ion critică decizia Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) care a a decis, miercuri, pentru a doua oară, excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileț.

Stelian IonFoto: Agerpres

Acesta argumentează că Danileț nu face parte din niciun partid politic, ci doar din organizații neguvernamentale (ONG), „dar pentru majoritatea din CSM acestea sunt „formațiuni politice”.

„De fapt, nici de data asta, judecătorul Danileț nu a avut basca potrivită: apără independența magistraților, apără supremația dreptului european, este împotriva plagiatorilor din justiție și a legilor care permit hărțuirea magistraților.”, spune el.

Stelian Ion vorbește de „un derapaj grav” al CSM și-l acuză pe ministrul Cătălin Predoiu că a încurajat CSM.

„Derapajul CSM este foarte grav. De-a lungul timpului, CSM a fost încurajat, tacit sau printr-o atitudine de non-combat, și de ministrul Cătălin Predoiu, care a pactizat cu echipa antireformistă din CSM, a tăcut când magistrații care au protestat față de legile lui Dragnea și OUG 13 au fost pe rând luați în vizor de Inspecția Judiciară și care este mai mult preocupat de cum să-și păstreze funcția. Cătălin Predoiu, care și-a clădit cariera politică pe cărămizile Elenei Udrea, este membru de drept al CSM și sub ochii lui se duce o veritabilă vânătoare de vrăjitoare împotriva magistraților curajoși.”, acuză fostul ministru pe pagina sa de Facebook.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis, miercuri, pentru a doua oară, excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileț, de data aceasta pe motiv că este membru în două ONG-uri care ar face politică.

Aceasta, în condițiile în care Danileț mai are o decizie de excludere din magistratură, pe care nu a putut să o conteste pentru că, deși au trecut mai bine de cinci luni de la pronunțare, nu i-a fost comunicată oficial.

„Este o execuție a mea pentru a fi dat exemplu judecătorilor reformiști”, a declarat judecătorul pentru HotNews.ro.

Decizia a fost luată miercuri, cu majoritate, de către Secția pentru judecători a CSM, într-un nou dosar de cercetare disciplinară din partea Inspecției Judiciare.