Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre şi fratele său, fostul parlamentar Alexandru Mazăre, condamaţi la nouă ani de închisoare, respectiv trei ani de închisoare, au făcut cerere la penitenciarele unde sunt încarceraţi pentru a putea merge la înmormântarea mamei lor. Cererea urmează să fie analizată de câte o comisie, iar cei doi vor afla luni dacă vor putea participa la funeralii.

Alexandru Mazare si Radu Mazare (foto arhiva)Foto: Agerpres

Lizeta Haralambie, o apropiată a familiei Mazăre, a declarat, sâmbătă, pentru News.ro, că Radu Mazăre şi Alexandru Mazăre au depus câte o cerere la penitenciarele unde sunt încarceraţi pentru fi prezenţi la înmormânarea mamei lor. Aceste cereri urmează să fie analizate de o comisie în cursul zilei de luni.

Mama celor doi va fi înmormântată tot luni.

Gabriela Mazăre a murit, joi, în urma unor probleme cardiace. Cu trei zile înainte, Alexandru Mazăre a primit o condamnare definitivă de trei de ani de închisoare.

Gabriela Mazăre a avut trei copii: pe Radu, fostul primar al Constanţei, pe Alexandru, fost parlamentar de Constanţa şi pe Mihai, care nu a deţinut funcţii publice.

Radu Mazăre ispăşeşte în prezent o pedeapsă de nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor din Mamaia. De asemenea, el este judecat în mai multe dosare instrumente de către procurorii DNA.

Alexandru Mazăre a fost încarcerat în urmă cu patru zile după ce a fost condamnat la trei ani de închisoare în dosarul campusului social “Henri Coandă”.